Facebook do të lejojë përdoruesit të dërgojnë para pa tarifa!  

Rreth dy vitesh pasi u propozua për herë të parë, Facebook ka filluar të lançojë portofolin e kriptomonedhave Novi në SHBA dhe Guatemalë. Programi pilot do të lejojë përdoruesit të dërgojnë dhe pranojnë para pa tarifa duke përdorur stablecoin Paxos në bashkëpunim me Coinbase.

Sipas David Marcus, shefit të programit të kriptomonedhave pranë Facebook, testimi pilot do të provojë funksionalitetet kyçe të aplikacioni dhe ta demonstrojë si një mënyrë e përdorimit të stablecoin për pagesa dhe transferta.

Por ajo që bie në sy është se Novi po debuton pa kriptomonedhën Diem të Facebook që duhej të ishte gur themelimi i kësaj iniciative. Diem më parë njihej si Libra përpara se emri t’i ndryshohej në përpjekje për t’u distancuar nga Facebook. Por edhe Diem po përballet me presione nga autoritetet dhe ende nuk ka debutuar në asnjë vend.

Libra u kritikua po aq rëndë kur u prezantua edhe pse kishte partnerë të mëdhenj si PayPal, Visa, Mastercard, eBay dhe Stripe. Të gjitha këta emra të mëdhenj u tërhoqën nga projekti vetëm pak muaj pas u prezantua. Lançimi i bërë tregon sesa shumë janë reduktuar në shtrirje dhe përmbajtje Novi dhe Diem që kur Facebook zbuloi ambicien e madhe.

 

 

 

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article