U përplasën në rrugë: detaje nga takimi i parë i Al Pacinos me Robert De Niro!

Nga mesi i viteve 1970, Al Pacino dhe Robert De Niro ishin dy nga aktorët më të mëdhenj të kinemasë amerikane. Megjithëse rolet e para të tyre kishin ardhur disa vite më parë, të dy u bënë emra të njohur në filmin “The Godfather”(Kumbari) të Francis Ford Coppola.

Me rolin si Michael Corleone tek filmi “The Godfather” (1972) dhe rolin kryesor në “Serpico” (1973), Pacino arriti i pari suksesin.  Ai mori nominime për Oscar për të dy filmat dhe që nga ajo kohë nuk u kthye kurrë pas.  Por as De Niro nuk ishte shumë prapa.

Edhe pse ai lindi tre vjet pas Pacinos, De Niro krijoj Yllin’ në emrin e tij në vitet 1973 me filmin “Bang the Drum Slowly” dhe “Mean Streets”.  Një vit më pas, ai do t’i bashkohej Pacinos në filmin “The Godfather: Pjesa II”, duke luajtur Vito Corleone.  De Niro fitoi një Oscar për atë performancë dhe u largua prej andej.

Vetëm disa vite më parë, ata ishin thjeshtë dy aktorë të Nju Jorkut që përpiqeshin ta arrinin sukses.  Dhe një ditë ndodhi që fati ti takonte ata rastësisht në rrugët e East Village.  Në një intervistë për Variety për filmin e tyre të ardhshëm “The Irishman”, Pacino tregoi një histori interesante rreth takimit me De Niron për herë të parë.

Në bisedën e tij me dy legjendat e ekranit, Redaktori i ‘Variety’ Brent Lang dëgjoi për takimin e tyre të parë. Sipas përshkrimit të kohës ishte një kohë në fund të viteve 1960 (ndoshta 1969).
Ndërsa Pacino po ecte me të dashurën e tij në (14th Street west of Avenue),pranë qytetit Stuyvesant, ai u përplas me De Niro. Edhe pse ai nuk kishte luajtur ende në një film të madh, Pacino e njihte De Niro me reputacionin e tij në rritje në skenat e Nju Jorkut.

De Niro në bisedë se e mban mend shumë qartë momentin e takimit.  Sa për Pacinon, ai kishte ndjenjën që të gjithë do të dëgjonin nga De Niro shumë shpejt.  “Kishte diçka tek ai.  Ai kishte një karizëm të caktuar.  Ai kishte atë pamje”, tha Pacino për Variety.  “Mendova, ‘Ai fëmijë do të arrijë shumë lart.”
Ai nuk e dinte që ata të dy do të luanin në një nga filmat më të mëdhenj të Hollivudit të dekadës vetëm disa vite më vonë.

Pas vazhdimit të “Kumbarit”, Pacino dhe De Niro e gjetën veten duke konkurruar shpesh për të njëjtat role.  Por doli se kishte mjaft pjesë të shkëlqyera për të dy aktorët e lindur në Manhatan.
Ndërsa Pacino u rrit në filmat e Sidney Lumet (Dog Day Afternoon) dhe Brian De Palma (Scarface), De Niro forcoi lidhjen e tij me Scorsese (Taxi DriverRaging Bull).

Do të kalonin më shumë se 20 vjet pas “The Godfather: Pjesa II” që ata do të shfaqeshin së bashku tek filmi (Heat, 1995).  Deri në atë kohë, ata të dy kishin Oscar-et e tyre dhe mjaft mirënjohje për të gjithë jetën.
“The Irishman” do të jetë filmi i katërt i Pacinos dhe De Niros së bashku.  Nëse është aq i mirë sa është përshkruar, do të jetë diçka për t’u mbajtur mend gjatë.

Previous ArticleNext Article