20 rrugë të Tiranës marrin përkohësisht emrat e 20 grave të vrara nga meshkujt e shtëpisë!

Një fushatë ndërgjegjësimi që e bën më të prekshme dramën e këtyre grave; një nismë që nuk i lejon të mbeten thjeshtë numra: këtë duket kanë pasur ndërmend aktivistët e Kolektivit Feminist në Tiranë të cilët kanë vendosur në rrugët e Tiranës për pak orë emrat e grave të dhunuara e më pas të vrara nga bashkëshortët e tyre, vëllezërit, ish-partnerët. Është fjala për 20 gra, jetët e të cilave u prenë në mes pabesisht nga njerëzit të cilët duhet t`i mbronin e t`i mbështesnin. Të vrara nga patriarkaliteti në Shqipëri dhe jashtë saj!

Previous ArticleNext Article