23.5 C
Tirana
E martë, 30 Maj, 2023
spot_imgspot_img

Turistët që bëjnë selfie në Portofino tani mund të rrezikojnë një gjobë 300 dollarë!

Nëse jeni njeriu që dëshiron të bëjë selfie gjatë pushimeve, atëherë Portofino në Itali mund të mos jetë destinacioni ideal i pushimeve për ju.

Ky qytet ka futur një rregull që në zona të caktuara nuk mund të ndalesh për të bërë fotografi dhe për të mbajtur turistët e tjerë të mos admirojnë bukurinë që ofron vendi.

Nëse qëndroni shumë gjatë në këto zona, mund të gjobiteni deri në 275 €. Vendimi u mor pasi këto zona ishin të mbushura me njerëz, me disa prej tyre që u mblodhën në kohën më të ngarkuar dhe fjalë për fjalë ‘qëndruan përreth’ për të bërë foto.

Portofino njihet për bukurinë e tij.

Kryetari i Bashkisë së Portofino-s, Matteo Viacava tha se po krijohet kaos i plotë nga turistët që ndalojnë për të fotografuar gjë që po shkakton shumë trafik.

Ky rregull ka hyrë në fuqi gjatë javës së Pashkëve dhe do të qëndrojë në fuqi deri në tetor. Ky rregull do të zbatohet nga mëngjesi deri në orën 18:00.

Portofino nuk është i vetmi qytet që ka lëshuar një rregull të ngjashëm gjatë verës. Ka disa vende të tjera që e kanë miratuar këtë rregull në Shtetet e Bashkuara, Francë dhe madje edhe në Mbretërinë e Bashkuar.

Si Nju Jorku ashtu edhe Kalifornia po i ndalojnë njerëzit të bëjnë selfie në kopshte zoologjike dhe zona që mund të jenë të rrezikshme për shkak të kafshëve të egra. Selfie nuk mund të bëhen në Kullën e Londrës.

easy dinner ideas

te ngjashme

Te fundit