KreuStil Jetese

Po vjen Hëna e plotë Blu: Pse është kaq e veçantë!

Po vjen Hëna e plotë Blu: Pse është kaq e

Superhëna e dytë e ketij muaji, njekohesisht hëna e plotë më e afërt dhe më e ndritshme e vitit 2023, do të shfaqet mbrëmjen e së mërkurës. Sateliti natyror i Tokes do të jetë më afër se zakonisht, vetëm 222,043 milje larg, natën e 30 gushtit 2023, duke e bërë atë të duket më e ndritshme dhe më e madhe se normalja dhe duke i dhënë titullin e “superhëna”.

Por kjo nuk është e vetmja veçori  për këtë hënë të plotë. Për shkak se është hëna e dytë e plotë në të njëjtin muaj, ajo quhet “superhëna blu”. Hera e fundit që dy superhëna të plota zbukuruan qiellin në të njëjtin muaj, ishte në vitin 2018. Ky fenomen nuk do të ndodhë më deri në vitin 2037, sipas astronomit italian Gianluca Masi, themelues i Projektit Virtual Telescope. Superhëna e parë e këtij viti ishte në korrik. E katërta dhe e fundit do të jetë në shtator.

Këtë vit, më 30 gusht 2023, kjo hënë e plotë sidomos tek Peshqit është jashtëzakonisht e veçantë. Kjo hene e plote ndodh gjatë kohës kur energjia praktike dhe e fokusuar në detaje të Virgjëreshës është mbizotëruese. Peshqit, nga ana tjetër, janë krejtësisht të ndryshëm – gjithçka ka të bëjë me kreativitetin dhe imagjinatën. Mendoni për Virgjëreshën si dikush që kujdeset me kujdes për një kopsht, kujdeset për bimët, organizon barishte dhe etiketon gjithçka me saktësi. Në të kundërt, Peshqit mishëron krijimtarinë e shëruesit, duke krijuar dhe sajuar, duke përdorur ato materiale për të krijuar gjëra që sjellin shërimin dhe transformimin. Pra, gjatë kësaj hënë të plotë, ne mund të presim një ndryshim nga qasja e strukturuar e Virgjëreshës në atmosferën krijuese dhe transformuese të Peshqve.

Virgjëresha njihet për të menduarit e saj logjik, ndërsa Peshqit kanë të bëjnë me emocionet dhe intuitën. Gjatë sezonit të Virgjëreshës, mendimet tona priren të jenë praktike dhe të drejtpërdrejta. Megjithatë, kur hëna e plotë i jep hijeshi Peshqve, ne inkurajohemi të përqafojmë emocionet tona dhe të lidhemi në një nivel më të thellë, më intuitiv.

Tags:

Home bordo

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF