KreuBusull

Kapelja e Napoleon Bonapartit mund të arrijë deri në 600,000 euro në ankand

Kapelja e Napoleon Bonapartit mund të arrijë deri në 600,000 euro
Një nga kapelat e gjera dhe të zeza dykëndëshe që Napoleon Bonaparti veshi kur sundoi Francën e shekullit të 19-të dhe bëri luftë në Evropë, pritet të arrijë mbi 600,000 euro (650,000 dollarë) në një ankand të dielën.

Artikuj të tjerë të ngarkuar me histori në shitjen e koleksionit të relikeve të Napoleonit të industrialistit Jean-Louis Noisiez përfshijnë një pjatë argjendi të grabitur nga karroca e Napoleonit pas disfatës së tij në Betejën e Waterloo-s në 1815. Përfshin gjithashtu një këmishë prej druri që zotëronte, me brisqe. një furçë dhëmbësh argjendi, gërshërë dhe sende të tjera personale.

Kapelja e Napoleon Bonapartit mund të arrijë deri në 600,000 euro
Kapela e zezë e zbehur e ndjerë është pjesa e yllit, e vlerësuar midis 600,000 dhe 800,000 euro (650,000 deri në 870,000 dollarë).

Ai zotëronte rreth 120 kapele, me vetëm 20 mendohet që mbeten akoma.

Kapela po shitet së bashku me relikeve të tjera të Napoleonit të mbledhura nga një industrialist që vdiq vitin e kaluar.

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF