KreuStil Jetese

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë, humbet komunikimin me Tokën!

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë,

Kompania “SpaceX” ka nisur raketën e saj gjigante Starship, por gjatë minutave të para të fluturimit u dëmtua nga shpërthime. Raketa mbërriti në hapësirë pas nisjes nga  jugu i Teksasit raketa mbërriti në hapësirë dhe më pas humbi papritmas komunikimin me Tokën.   

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë,

Prova zgjati rreth 8 minuta, gati sa dyfishi i provës së parë të bërë në muajin prill. “Nisja ishte e suksesshme”, tha komentatori i kompanisë John Insprucker, duke vënë në dukje se në dallim nga hera e mëparshme 33 motorët shtytës kishin funksionuar siç duhet.

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë,


Me gjatësi prej 121 metrash, raketa Starship është raketa më e madhe dhe më e fuqishme e ndërtuar ndonjëherë, me objektivin për të transportuar njerëz drejt Hënës dhe Marsit.

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë,


Agjencia tha se do të mbikëqyrë një hetim të udhëhequr nga SpaceX për dështimin e testimit dhe do të duhet të miratojë planin e SpaceX për të parandaluar që ajo të ndodhë përsëri.

“SpaceX” hedh raketë të re në hapësirë,

NASA dëshiron që kompania Starship të nisë astronautë drejt Hënës deri në fund të vitit 2025 dhe për këtë arsye i dha kompanisë SpaceX një kontratë prej 3 miliardë dollarësh për këtë projekt.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF