KreuCelebrity

“Jemi thjesht shokë…”, shprehjet kryesore të tradhtisë që s`duhen injoruar tek partneri!

“Jemi thjesht shokë…”, shprehjet kryesore të

Tradhtia në një marrëdhënie është një shkelje dërrmuese e besimit, që pasohet nga dhimbje të forta emocionale. Kur dikush tradhton, ai mund të ndihet fajtor dhe për pasojë, do të të përpiqet të mbulojë gjurmët në mënyrë që të mos zbulohet se cfarë po bën. Mashtruesit shpesh bëjnë përpjekje të mëdha për të fshehur pabesinë e tyre, duke përfshirë gënjeshtrën dhe manipulimin e emocioneve të partnerit të tyre për të shmangur fajin dhe për të mbrojtur reputacionin e vet. Kujdes kur dëgjoni të thonë:

"Nuk është ashtu siç duket"

Fraza sugjeron se ka një keqkuptim ose keqinterpretim të situatës dhe se personi i akuzuar nuk ka pasur qëllim të bëjë asgjë të keqe. Megjithatë, ajo përdoret shpesh si një mënyrë për të manipuluar situatën dhe për të shmangur marrjen e përgjegjësisë për veprimet e tyre. Nëse e dëgjoni këtë frazë nga partneri juaj, është thelbësore të keni një bisedë të hapur dhe të sinqertë për rrethanat e situatës.

"Isha i dehur dhe nuk mbaj mend asgjë"

Një justifikim i zakonshëm i përdorur nga mashtruesit për të justifikuar sjelljen e tyre. Kjo frazë sugjeron se personi i akuzuar nuk është përgjegjës për veprimet e tij sepse ishte nën ndikimin e alkoolit. Ndërsa pirja e tepërt mund të dëmtojë gjykimin dhe vendimmarrjen, ajo nuk e justifikon mashtrimin ose sjelljen e papërshtatshme.

“Kam nevojë për pak hapësirë”

"Më duhet pak hapësirë" është një shprehje që mund të përdoret nga partnerët në çdo lloj marrëdhënieje, përfshirë marrëdhëniet romantike. Ndërsa mund të përdoret si një mënyrë e shëndetshme për të komunikuar nevojën për kohë personale ose pavarësi, mund të jetë gjithashtu një flamur i kuq për çështjet e mundshme në marrëdhënie.

“Thjesht po ndihem i stresuar kohët e fundit”

Teksa stresi mund të shkaktojë tendosje emocionale dhe fizike, kjo shprehje mund të jetë gjithashtu një shenjë e çështjeve themelore të marrëdhënies. Është e rëndësishme të keni një bisedë të hapur me partnerin tuaj. Mos harroni, komunikimi dhe mirëkuptimi janë çelësi për të ndërtuar një marrëdhënie të shëndetshme dhe të qëndrueshme.

"Jemi thjesht shoke"

Kjo shprehje shpesh mbulon nje te vertete te hidhur: Ne fakt, jane me shume se aq. Nëse ndiheni të pakënaqur ose dyshues për marrëdhënien e partnerit tuaj me "shoqen" e tij, është thelbësore t'i komunikoni shqetësimet tuaja hapur dhe sinqerisht.

"Po e ekzagjeron"

Kjo frazë nënkupton që akuzuesi është irracional ose tepër i ndjeshëm, gjë që mund ta bëjë personin të ndihet sikur është në gabim. Është e rëndësishme të kuptohet se kjo taktikë përdoret shpesh për të manipuluar dhe kontrolluar situatën, duke e bërë të vështirë për akuzuesin të shprehë shqetësimet ose dyshimet e tij. Nëse e dëgjoni këtë frazë nga partneri juaj, është e rëndësishme t'i besoni instinkteve tuaja dhe t`i besoni ndjesive qe keni. Mos lejoni që fjalët e partnerit tuaj të zhvlerësojnë emocionet ose intuitën tuaj dhe mos kini frikë të kërkoni ndihmë ose këshillim nga jashtë nëse është e nevojshme. Mos harroni se marrëdhëniet e shëndetshme ndërtohen mbi respektin reciprok, ndershmërinë dhe komunikimin, dhe nëse partneri juaj nuk është i gatshëm t'i sigurojë këto komponentë thelbësorë, mund të jetë koha për të rivlerësuar marrëdhënien.

"Unë mund të shpjegoj gjithçka"

"Unë mund të shpjegoj gjithçka" mund të përdoret nga partnerët që ndihen sikur janë kapur në një situatë të pakëndshme ose komprometuese. Kjo shprehje sugjeron që personi ka një shpjegim të justifikuar për sjelljen e tij dhe dëshiron mundësinë për të ofruar qartësi dhe kontekst, mund ta degjoni, por me kujdes.

 

 

Bordo No.65
Dhjetor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF