KreuCelebrity

Lista e plotë e fituesve në Oscars 2024!

Lista e plotë e fituesve në Oscars 2024!

Këtë të diel në në Los Angelos është mbajtur ceremonia e çmimeve “Oscar”. Jimmy Kimmel ishte për herë të katërt në drejtimin e kësaj ngjarjeje të rëndësishme, e cila trasmetohet njëkohësisht në 200 territore në mbarë botën.

Lista e plotë e fituesve në Oscars 2024!

Me mbi 20 kategori duke përfshirë filmin më të mirë, aktorin më të mirë dhe aktoren më të mirë, çmimet Oscar jepem nga anëtarët e nderuar të Akademisë së Arteve dhe Shkencave të Filmit, me seli në zemër të Los Anxhelosit.Në këtë mbrëmje triumfoi filmi “Oppenheimer” i Christopher Nolan, me gjithsej shtatë çmime të fituara nga 13 nominime.

Lista e plotë e fituesve në Oscars 2024!
Kjo është lista e plotë e çmimeve në “Oscars 2024”:

Aktorja më e mirë në rol dytësor: Da’Vine Joy Randolph, “The Holdovers”

Animacioni më i mirë i shkurtër: “Lufta ka përfunduar!”

Filmi më i mirë i animuar: “The Boy and the Heron”

Skenari më i mirë origjinal: “Anatomy of a Fall”

Skenari më i mirë i adaptuar: “American Fiction”

Grimi dhe stilimi më i mirë i flokëve: “Gjërat e dobëta”

Dizajni më i mirë i prodhimit: “Poor Things”

Kostumografia më e mirë: “Poor Things”

Filmi më i mirë ndërkombëtar: “Zona e interesit”

Aktori më i mirë në rol dytësor: Robert Downey Jr., “Oppenheimer”

Efektet më të mira vizuale: “Godzilla Minus One”

Editimi më i mirë i filmit: “Oppenheimer”

Më e mira: Dokumentari (Temë e shkurtër): “The Last Repair Shop”

Dokumentari më i mirë artistik: “20 Days in Mariupol”

Kinematografia më e mirë: “Oppenheimer”

Filmi më i mirë me metrazh të shkurtër (Live Action): “The Ëonderful Story of Henry Sugar”

Tingulli më i mirë: “The Zone of Interest”

Rezultati më i mirë: “Oppenheimer”

Kënga më e mirë: “What Was I Made For?” nga “Barbie”

Aktori më i mirë: Cillian Murphy, “Oppenheimer”

Regjisori më i mirë: Christopher Nolan, “Oppenheimer”

Aktorja më e mirë: Emma Stone, “Poor Things”

Filmi më i mirë: “Openheimer”

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF