KreuCelebrity

Nëna e Michael Jackson lufton për pasurinë e djalit të saj, nipi refuzon!

Nëna e Michael Jackson lufton për pasurinë e djalit të saj,

Katherine Jackson, nëna e ikonës së ndjerë të popit Michael Jackson, është përfshirë në një betejë ligjore për aksesin në fondet nga pasuria e djalit të saj. Zhvillimi i fundit vjen pasi djali më i vogël i Michael, Bigi, paraqiti dokumente gjyqësore për ta penguar atë të përdorte fondet e pasurive për të mbuluar tarifat e saj ligjore në lidhje me një çështje ligjore të pazbuluar, që besohet të jetë e lidhur me marrëveshjen e fundit të katalogut prej 600 milionë dollarësh të pasurisë me Sony.

Si përgjigje, Katherine, 93, paraqiti një ankesë duke pohuar se ekzekutorët e pasurive kanë më shumë se fonde të mjaftueshme për të mbuluar shpenzimet e saj ligjore, të cilat arrijnë në 500 000 dollarë. Ajo argumentoi se ekzekutuesit po mbajnë asete për të ruajtur kontrollin dhe për të shmangur kërkesat e shpërndarjes së besimit.

Ankesa e Katherine pretendon gjithashtu se pasuria ka më shumë se fonde të mjaftueshme në dispozicion, me "qindra miliona dollarë" që mbeten ende për përfituesit edhe pas mbulimit të shpenzimeve të saj.

Nëna e Michael Jackson lufton për pasurinë e djalit të saj,

Ndërsa Katherine nuk është një përfituese e pasurisë kryesore të Michael, ajo është një përfituese e një besimi të veçantë. Ajo gjithashtu kundërshtoi pretendimin e ekzekutorëve se ata janë të detyruar të dhurojnë një pjesë të parave të pasurisë për bamirësi, duke deklaruar se besimi nuk kërkon pagesa të tilla përpara se të shpërndajë fonde për përfituesit e tjerë.

Bigi, i njohur më parë si Blanket, fillimisht mbështeti Katherine në kundërshtimin e marrëveshjes së Sony, por u tërhoq nga lufta ligjore pasi një gjykatës lejoi që transaksioni të vazhdonte. Pasuria e Michael ka kundërshtuar pretendimet e Katherine duke zbuluar se ajo ka marrë mbi 55 milionë dollarë që nga vdekja e tij në vitin 2009, duke përfshirë një kompensim prej 160 000 dollarë në muaj që arrin në 33 milionë dollarë.

Beteja ligjore nënvizon kompleksitetin që rrethon pasurinë e Michael Jackson dhe mosmarrëveshjet e vazhdueshme midis anëtarëve të familjes mbi menaxhimin dhe shpërndarjen e saj.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF