KreuCelebrity

Paska një orë të caktuar kur njerëzit janë më të lumtur!

 

Paska një orë të caktuar kur njerëzit janë më

Një studim i publikuar në “The Journal of Personality” tregoi se paska nje ore te caktuar qe për shumicën e njerëzve në mbarë botën, perben kohen me te lumtur te ditës. Hulumtimi përfshiu 5 447 pjesëmarrës nga 20 vende të ndryshme të botës, të cilët u anketuan për përvojat dhe emocionet e tyre në orën 19:00.

Studimi, i cili u krye në 14 gjuhë të ndryshme, u fokusua në momentet e përditshme, duke përdorur mjete psikologjike për të klasifikuar situata të tilla si marrja e një komplimenti ose pjesëmarrja në një përvojë argëtuese. Çelësi i kësaj rritjeje të lumturisë qëndronte në faktin se shumica e njerëzve po kalonin kohë me miqtë ose familjen në atë orë. Për shembull, pjesëmarrës nga vende të ndryshme, si Italia dhe Shtetet e Bashkuara, ndanë përvoja të tilla si gatimi me njerezit e tyre te zemres apo  relaksimi pas një dite te ngarkuar me aktivitete.

Por raporti nxorri ne pah gjithashtu një orë tjetër kur ndihemi të lumtur: mesnatën. Rreth kësaj kohe, u vu re një rënie e dukshme e ndjenjave negative, si shqetësimi, frika, zemërimi, faji dhe neveria. Kjo sugjeron që orët e para të ditës janë të favorshme për një humor pozitiv, i cili bie ndërsa mëngjesi përparon dhe njerëzit i kthehen përgjegjësive të tyre.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF