KreuCelebrity

Për herë të parë në 12 vite, Apple rrëzon nga froni Samsung!

Për herë të parë në 12 vite, Apple rrëzon nga

Për herë të parë në 12 vite, Apple ka rrëzuar Samsungun nga vendi i parë, përsa i përket tregut global të smartphonëve. Sipas të dhënave nga International Data Corporation, gjiganti “Apple” kishte më shumë se 1 të pestën e celularëve të shitur nga kompania në mbarë botën.

 

Më tej renditej, “Samsung”, “Xiaomi”, “OPPO” dhe “Transsion pas” për shitjen e telefonave celularë për vitin që lamë pas.

Për herë të parë në 12 vite, Apple rrëzon nga

International Data Corporation raporton se pothuajse 1.2 miliardë telefona inteligjentë (smartphone) u shitën vitin e kaluar, një rënie prej më shumë se 3% në krahasim me 2022-shin.

Për herë të parë në 12 vite, Apple rrëzon nga

Kjo është shifra më e ulët e shitur në një dekadë, ndërkohë që shumë konsumatorë po përballen me sfidat ekonomike dhe normat e larta të interesit. Referuar parashikimeve të ekspertëve, tregu do të rimëkëmbet këtë vit.

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF