KreuCelebrity

Publikohet letra që Silvio Berlusconi shkroi dy ditë para vdekjes!

 Publikohet letra që Silvio Berlusconi shkroi dy ditë para vdekjes!

Më 10 qershor 2023, lideri italian mori stilolaps dhe letër dhe kompozoi "trashëgiminë e tij të fundit" në dhomën e San Raffaele në Milano, ku ishte e pranishme edhe vajza e tij Marina.

"Trashëgimia e tij ideale, testamenti i tij, sinteza e besimeve dhe vlerave që e kishin shoqëruar". Këtu është teksti i shkrimit të fundit të Silvio Berlusconit të bërë të njohur nga vajza e tij Marina Berlusconi në parathënien e librit të ri të Paolo Del Debbio. Sipas vetë vajzës, është shkruar në dhomën e San Raffaele në Milano në orët e para të pasdites së së shtunës, 10 qershor, dy ditë para vdekjes së saj.

Është në formën e pyetjeve dhe përgjigjeve dhe janë pyetje që Berlusconi i bën vetes.

 “Por, President, çfarë partie është Forza Italia? A: Forza Italia është partia e zemrës, Forza Italia është parti e dashurisë, për fëmijët e dikujt, për nipërit e mbesat, për të gjithë. Forza Italia është partia që beson në Zotin dhe dashurinë e tij për të gjithë ne. Forza Italia është partia që ndihmon ata që janë në nevojë. Është partia që u jep atyre që nuk kanë. Forza Italia është partia e shtëpisë që duhet të kemi të gjithë. Forza Italia është partia e botës pa kufij, e botës që e do veten, e botës së bashkuar dhe respektuese për të gjitha shtetet.

Publikohet letra që Silvio Berlusconi shkroi dy ditë para vdekjes!

Forza Italia është partia e botës që e do paqen, e botës që e konsideron luftën çmendurinë e çmendurisë, ku vriten të tjerë që as nuk e njohin njëri-tjetrin, Forza Italia është partia e botës pa kufij, e shteteve që ndihmojnë njëri-tjetrin. Forza Italia është partia e lirisë, e demokracisë, e krishterimit, është partia e dinjitetit, e respektit për të gjithë njerëzit, është partia e garantimit të drejtësisë, e përsëris, Forza Italia është partia e lirisë.

Forza Italia është parti për mua, për ju, për të gjithë ne (…) D: Ah, pikërisht, harrova. Po ju i kujt partie jeni? Përgjigje: Edhe unë jam i Forza Italia, partia që kam themeluar, të cilën do të doja të mund ta bëja, duke bindur të gjithë qytetarët e Italisë dhe të botës”, ka shkuar Berlusconi.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF