KreuCelebrity

Ricky Martin: Sa i pasur është këngëtari latin?

Ricky Martin: Sa i pasur është këngëtari latin?

Ricky Martin ka krijuar një karrierë të shkëlqyer në industrinë e muzikës, duke grumbulluar një vlerë neto marramendëse prej 130 milionë dollarësh. I njohur si "Mbreti i popit latin", ndikimi i Martinit shtrihet shumë përtej hiteve të tij në krye të listave, duke pasqyruar një udhëtim të shënuar nga përkushtimi, talenti dhe qëndrueshmëria.

Enrique Martin Morales, i lindur më 24 dhjetor 1971, në San Juan, Puerto Rico, filloi odisenë e tij muzikore në një moshë të re. Pasi magjepsi audiencën me reklamat dhe audicionet e tij të hershme, rruga e Martinit u bashkua me grupin latin të djemve Menudo.

Albumi debutues i Martin me Sony Music bëri që ai të ishte në qendër të vëmendjes, duke hedhur themelet për një seri suksesesh në krye të listave. Nga ritmet latine të "Maria" deri te fenomeni global i "Livin' la Vida Loca", muzika e Martinit kapërceu kufijtë kulturorë, duke magjepsur audiencën në mbarë botën.

Karizma e tij e pashembullt dhe aftësia muzikore i dhanë atij çmime të shumta Grammy dhe e forcoi statusin e tij si një ikonë kulturore. Përtej muzikës, ndikimi i Martinit shtrihet në sferat e aktrimit dhe avokatisë. Nga shfaqjet e mirënjohura në Broadëay deri te rolet novatore në televizion, shkathtësia e Martinit nuk njeh kufij.

Për më tepër, angazhimi i tij i palëkundur ndaj të drejtave të LGBTQ+ ka ngjallur biseda dhe ka frymëzuar individë të panumërt për të përqafuar identitetin e tyre. Ricky Martin është baba krenar i katër fëmijëve.

Ricky Martin: Sa i pasur është këngëtari latin?

Ai mirëpriti djemtë binjakë, Matteo dhe Valentino, nga një nënë surragato në vitin 2008, duke shënuar një kapitull të ri në jetën e tij, duke kulmuar me një deklaratë publike të seksualitetit të tij në 2010. Më vonë, Martin zgjeroi familjen e tij me vajzën Lucia dhe djalin Renn, të cilin e ndan me ish-partnerin e tij, Jëan Yosef.

Pavarësisht nga kompleksiteti i dinamikës moderne të familjes, dashuria dhe përkushtimi i palëkundur i Martinit ndaj fëmijëve të tij është tejet i madh, duke mishëruar thelbin e prindërimit dhe lidhjeve familjare.

Krahas përpjekjeve të tij muzikore, Martin ka bërë investime strategjike në pasuri të paluajtshme, duke blerë prona për familjen e tij në Beverly Hills, Neë York City, Madrid dhe Puerto Rico.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF