KreuCelebrity

Skenari i rrallë i “Star Wars” shitet për gati 11 000 paund!

Skenari i rrallë i “Star Wars” shitet për gati 11 000

Skenari i “Star Wars” që aktori Harrison Ford la pas në apartamentin e tij në Londër u shit në një ankand në Britaninë e Madhe për 10 795 £ (12 622 €). Skenari u përdor kur Ford ishte në Londër për të filmuar pjesën e parë të sagës epike, të titulluar fillimisht Aventurat e Luke Starkiller, në Elstree Studios në veri të Londrës.

Një draft i katërt i skenarit, i datës 15 mars 1976, u ble nga një koleksionist austriak në Excalibur Auctions në Hertfordshire. Ford e la skenarin në një apartament me qira në Londër së bashku me një orar xhirimesh, i cili u shit për 4 826 £ dhe një letër nga një agjent ose mik, e cila u shit për 177 £.

Skenari i rrallë i “Star Wars” shitet për gati 11 000

Filmi i vitit 1977 e katapultoi Fordin në famë ndërkombëtare. Ai luajti në vazhdimet The Empire Strikes Back (1980) dhe Return of the Jedi (1983), përpara se të riprodhonte rolin në The Force Aëakens (2015).

Drejtuesi i ankandit të Excalibur Auctions, Jonathan Torode tha se kjo shitje vendosi një rekord të ri për një skenar të “Star Ëars”.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF