KreuFashion

Çantat legjendare të Roberta di Camerino

Çantat legjendare të Roberta di Camerino
Gjatë pesëdhjetë viteve të fundit, çantat e dorës Roberta di Camerino kanë luajtur një rol kryesor në botën e modës. Çantat ngjallin histori emocionuese, personazhe magjepsës dhe një univers emocionesh. Në vitin 1956 çanta legjendare Bagonghi bëri xhiron e botës në krahun e Grace Kelly. Admirues të tjerë të përkushtuar përfshijnë Madonna, Elsa Maxwell, Princesha Paola e Liegi, Liz Taylor, Gina Lollobrigida, Isabella Rossellini dhe Farrah Fawcett.

Steven Moore një figurë shumë e respektuar në botën e antikave, dizajnit dhe luksit për të cilën ai sjell një pasion infektiv, ka bërë një fjalim rreth çantave legjendare të Roberta di Camerino, emri i vërtetë i të cilës është Giuliana Coen.

Çantat legjendare të Roberta di Camerino
“Përpara se Gucci të shpikte pëlhurën e logos, përpara se Bottega Venetta të shpikte lëkurën e endur, ato u shpikën këtu në Venecia nga një grua për të cilën ndoshta nuk keni dëgjuar kurrë.

Giuliana Coen ka lindur këtu në Venecia në vitin 1920 dhe ajo është influencuesja origjinale e modës. Grace of Monaco është një nga klientët e saj më të rëndësishëm. Coco Chanel e siguroi atë kur ajo po kopjohej nga artistë të tjerë, që të kopjohej si një kompliment dhe kur ata pushojnë së kopjuari ty, atëherë duhet të shqetësohesh. Guliana Coen zgjodhi emrin Roberta Di Camerino, duke marrë emrin e vajzës së saj Roberta, shtuar atë të bashkëshortit. Ajo shtoi "Di" vetëm për të dhënë një ndjenjë të caktuar të klasit. Ngritja e një biznesi në vitin 1945 në një shtëpi në Venecia. Ajo i transformoi çantat e dorës nga gjërat e punës prej lëkure që përputhen me këpucët ose veshjen tuaj, në vepra arti të vogla. Kjo këtu është një nga çamtat e saj dhe ajo ishte personi i parë me pëlhura të ndryshme. Për Gulianën, gjithçka kishte të bënte me dizajnin dhe cilësinë. Kadifeja është punuar me dorë këtu në Venecia. Ashtu si me pajisjet dhe si shenjë cilësie, është kënaqësi ta hapesh. Këto me të vërtetë nuk janë çanta dore. Këto janë vepra arti.”

Çantat legjendare të Roberta di Camerino

Çantat legjendare të Roberta di Camerino

 

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF