KreuStil Jetese

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes, për të jetuar më mirë (dhe më të lumtur)!

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

Është e rëndësishme t'i jepni peshën e duhur rutinës suaj të mëngjesit, sepse ajo që bëjmë kur zgjohemi në mëngjes ndikon në pjesën tjetër të ditës sonë - edhe nëse mund të mos e kuptojmë.

Këtu janë 5 gjërat që duhet të bëni sapo të zgjoheni për të nisur ditën me këmbën e djathtë dhe për ta gjetur veten më të lumtur dhe plot energji.

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

1. Një mëngjes i shëndetshëm (dhe i qetë).

Nuk ka asgjë më të keqe se të zgjoheni vonë dhe të kuptoni se nuk keni kohë për mëngjes. Për të shmangur anashkalimin (ose përgatitjen e gabuar) të vaktit më të rëndësishëm të ditës në të gjitha aspektet, përgatitni gjithçka që ju nevojitet për mëngjes një natë më parë, në mënyrë që të keni një avantazh të nesërmen në mëngjes.

Nëse bëhet në mënyrë të shëndetshme dhe të ekuilibruar, mëngjesi do të sigurojë sprintin e nevojshëm për të përballuar angazhimet e ditës dhe do të sjellë shumë përfitime specifike në varësi të asaj që keni nevojë (si për shembull rritja e metabolizmit apo të qenit më i bukur).

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

2. Pesë minuta (të paktën) joga ose ushtrime

Ka shumë përfitime të provuara nga stërvitja në mëngjes, duke përfshirë energjinë e shtuar dhe gjumë më të mirë - madje mund t'ju ndihmojë të jetoni më gjatë. Nëse ju pëlqen joga, kushtojini disa minuta ushtrimeve të shtrirjes dhe frymëmarrjes. Të qetësosh mendjen kur zgjohesh është një mënyrë e shkëlqyer për të qëndruar të përqendruar gjatë gjithë ditës.

Nëse nuk keni kohë për një seancë të tërë ushtrimesh, do të mjaftojnë edhe vetëm 5 minuta ushtrime trupore.

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

3. Trajtojeni veten me përkëdhelje shtesë

Një herë në një kohë është në rregull të kënaqësh veten. Trajtojeni veten me përkëdhelje shtesë në mëngjes dhe do të ndiheni mirë gjatë gjithë ditës. Çdo gjë është në rregull, për sa kohë që është një përqafim personal. Mund të jetë një maskë për ta aplikuar në fytyrë ndërsa presim që uji të jetë gati për çaj, ose vendosni kwngwn e preferuar ndërsa vishemi.

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

4. Pak vëmendje

Besojeni apo jo, udhëtimi juaj në mëngjes mund të jetë në fakt një bekim: një moment i rrallë i ditës kur nuk keni asnjë detyrim të bëni asgjë. Shmangni përdorimin e kësaj kohe për të kapur emailet dhe për të kontrolluar gjërat në listën tuaj të detyrave.

5 gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes,

5. Jo në telefon për (të paktën) 30 minuta

Askush nuk është imun ndaj thirrjes së telefonit. Është një praktikë e gjatë për të kontrolluar emailet, për të lexuar lajmet ose për t'iu përgjigjur mesazheve gjënë e parë në mëngjes me kafe, por nuk ka asgjë më të keqe. Ndër gjërat që duhet të bëni kur zgjoheni në mëngjes për të jetuar më mirë nuk duhet të përfshini kurrë marrjen e telefonit.

Psikologia Mary Hoang, një eksperte për problemet e gjumit dhe ecjen në gjumë, shpjegon: “Të nisësh ditën në këtë mënyrë do të thotë të ndizësh shumë kohë përpara se truri yt të ketë pasur mundësi të zgjohet. Shmangni telefonin për 30 minutat e para sapo të ngriheni, do ta keni shumë më të lehtë të përqendroheni gjatë ditës”.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF