KreuStil Jetese

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju dhe familjen tuaj!

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

Siç dihet, gjumi i mirë ka një ndikim të jashtëzakonshëm në cilësinë e jetesës së secilit prej nesh. Por ndodh që shpesh mund të mos bëjnë një gjumë të rehatshëm, për shkak të faktorëve të jashtëm dhe disa gabimeve që ne bëjmë.

Ndaj “Melvinflex’ ka menduar t’ju vijë në ndihmë me 7 këshilla:

1-Kufizoni kohën para ekranit përpara se të flini

Inkurajoni familjen tuaj që të shmangë pajisjet elektronike, si telefonat ose tabletat të paktën një orë para gjumit.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

2-Vendosni një orar të qëndrueshëm gjumi

Vendosni një orar të rregullt fjetjeje, si për fëmijët ashtu edhe për të rriturit, për të siguruar një sasi të mjaftueshme të gjumit çdo natë.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

3-Krijoni një mjedis miqësor për gjumë

Mbajeni dhomën e gjumit të errët, të qetë dhe në temperaturë të rehatshme. Konsiderojeni përdorimin e grilave dhe vendosjen e tingujve të qetë për kushte optimale.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

4-Krijoni një rutinë relaksuese për kohën e fjetjes

Kjo mund të përfshijë aktivitete si leximi i një libri, bërja e një banje të ngrohtë ose praktikimi i ushtrimeve të frymëmarrjes së thellë.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

5-Orari digjital

Cakto një kohë specifike për të fikur pajisjet për gjumë më të mirë.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

6-Filtrat e ekranet ose syzet mbrojtëse

Reduktoni ekspozimin ndaj dritës blu për të përmirësuar prodhimin e melatoninës

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

7-Orari i gjumit pa teknologji

Lexoni, relaksohuni ose dëgjoni muzikë qetësuese para gjumit. Shmangni ekranet një orë para se të flini

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

Të kesh një orar të rregullt gjumi mund të rrisë nivelet e energjisë dhe të rrisë vigjilencën gjatë ditës, duke rritur produktivitetin dhe fokusin.

7 këshilla për një gjumë të rehatshëm për ju

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF