KreuStil Jetese

BE nis hetim zyrtar për TikTok!

BE nis hetim zyrtar për TikTok!

TikTok është vendosur në pikëpyetje nga BE për shkeljet e mundshme të Aktit të Shërbimeve Dixhitale (DSA) rreth sigurisë së të miturve dhe çështjeve të tjera. Hetimi po fokusohet në privatësinë dhe sigurinë e të miturve.

Komisioni do të shikojë aspektet negative të TikTok, duke përfshirë varësinë që mund të çojnë në përmbajtje të dëmshme. Vlerësimi synon "të kundërshtojë rreziqet e mundshme për ushtrimin e të drejtës themelore për mirëqenien fizike dhe mendore të personit dhe respektimin e të drejtave të fëmijës", shkroi KE.

BE nis hetim zyrtar për TikTok!

Si pjesë e kësaj, ai po shqyrton gjithashtu mjetet e verifikimit të moshës së TikTok që supozohet të parandalojnë aksesin e të miturve në përmbajtje të papërshtatshme. Në të njëjtën kohë, do të detyrojë faqen e mediave sociale të sigurojë nivele të larta privatësie, sigurie dhe sigurie për të miturit në lidhje me cilësimet e paracaktuara të privatësisë – njësoj siç bëri për Instagram-in dhe Facebook-un.

Komisioni Evropian po heton gjithashtu transparencën e reklamave, tha KE në një njoftim për shtyp.

 

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF