KreuStil Jetese

Një studim konfirmon se stresi ju bën të shtoni peshë: ja pse

Një studim konfirmon se stresi ju bën të shtoni peshë: ja

Stresi ju bën të shtoni peshë: disa kërkime shkencore e konfirmojnë këtë njëherë e përgjithmonë. Pavarësisht nga lloji i reagimit që kanë njerëzit individualë kur përballen me periudha veçanërisht të lodhshme ose stresuese - dhe nga përdorimi i mundshëm i ushqimit si qetësues për mangësitë e tjera emocionale - shkenca ka konfirmuar se stresi shkakton shtim në peshë.

Ndihemi të fryrë edhe pasi kemi ngrënë pak, jemi në humor të keq, zorrët na duket se rebelohen, ndihemi të rënduar dhe pa energji. Nëse jeni duke pyetur veten se çfarë ndodh me trupin, përgjigja përmbahet në një fjalë: stresi.

Një studim konfirmon se stresi ju bën të shtoni peshë: ja

Kjo është arsyeja pse periudhat veçanërisht stresuese do t'ju bëjnë të shtoni peshë. Dhe jo, siç pretendojnë disa, humbje peshe. Kortizoli është hormoni i stresit dhe kur nivelet e tij rriten, kjo do të thotë se jemi të stresuar. Sipas një studimi të botuar në Obesity, nivelet e hormonit të stresit janë më të larta te njerëzit me peshë dhe madhësi më të madhe të belit. Kortizoli ngadalëson metabolizmin dhe kjo na çon në shtim në peshë.

Stresi na bën të kërkojmë ëmbëlsirat dhe ushqimet e padëshiruara pasi këto ushqime kanë një funksion të menjëhershëm ngushëllues.

Një studim konfirmon se stresi ju bën të shtoni peshë: ja

Nëse mendoni se jeni të stresuar, është koha për t'u çlodhur. Mundohuni të kuptoni se çfarë ju pëlqen të bëni dhe ndiqni atë drejtim, gjeni kohë për të pushuar si trupin ashtu edhe mendjen. Lejojini vetes momente të përditshme për t'iu përkushtuar teknikave të relaksimit ose një kursi joga.

 

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF