KreuStil Jetese

Pse disa persona e tretin ushqimin me vështirësi?

Pse disa persona e tretin ushqimin me vështirësi?

Tretja e ngadaltë dhe e vështirë, e quajtur edhe dispepsi, është një çrregullim shumë i zakonshëm që përfshin procesin e tretjes.

Simptomat e para që ju paralajmërojnë për praninë e mundshme të këtij problemi janë: rëndimi i tepërt, shpesh i shoqëruar me ënjtje të barkut dhe përgjumje e pazakontë menjëherë pas vakteve, qoftë edhe të lehta.

Pse disa persona e tretin ushqimin me vështirësi?

Për ata që vuajnë nga ky çrregullim, tretja bëhet një proces shumë i gjatë, i cili mund të zgjasë me orë të tëra. Për më tepër, tretja e ngadaltë përfshin një sërë shqetësimesh jo indiferente, si të përziera, urth, aciditet, lodhje, stomak i fryrë, dhimbje dhe fryrje.

Të kesh zakone të këqija të të ngrënit është një nga shkaqet kryesore të tretjes së ngadaltë. Shkaktarë të tjerë përfshijnë patologji gastrointestinale (të tilla si gastriti ose ulçera), faktorë psikologjikë dhe medikamente.

Pra, le të shohim se cilat janë të gjitha simptomat dhe shkaqet e këtij çrregullimi, si dhe cilat mjete natyrale mund të përdorni për të përmirësuar tretjen tuaj.
a) barku i fryrë
b) të përziera
c) shije të hidhur në gojë
d) përgjumje

Pse disa persona e tretin ushqimin me vështirësi?

Zakonisht, simptomat e tretjes së ngadaltë lehtësohen duke ndjekur hapa të thjeshtë për të përmirësuar stilin tuaj të jetesës.

Shkaqet e tretjes së ngadaltë janë të shumta dhe të lidhura me disa faktorë. Ju mund të vuani nga tretja e ngadaltë për këto arsye: ndryshimet hormonale, në periudha të tilla si shtatzënia, menstruacionet dhe menopauza.

Çrregullime organike ose funksionale nga gastriti, ulçera duodenale, hepatiti, diabeti, sindroma e zorrës së irrituar, gurët në fshikëzën e tëmthit dhe dispepsi funksionale për shkak të mosfunksionimeve të lëvizshmërisë gastrike

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF