KreuStil Jetese

Si të mbani të hidratuar lëkurën në vjeshtë?

Si të mbani të hidratuar lëkurën në vjeshtë?

Një nga problemet më të mëdha që vjen me ardhjen e vjeshtës është era e ftohtë që prek drejtpërdrejtë lëkurë. Për shumë persona kjo mund të kthehet në një problem të vërtetë e të ndikojë në përditshmëri. Në këtë artikull do të trajtojmë disa nga problemet më të zakonshme, të cilat prekin lëkurën gjatë periudhës së vjeshtës.

Skuqja dhe tharja e lëkurës

Skuqja dhe çarja e lëkurës së duarve apo fytyrës gjatë periudhës së të ftohtit prek zakonisht gratë në moshë e veçanërisht ato që kanë lëkurë të thatë. Për këtë simptomë ka shumë faktorë që mund të ndikojnë, jo vetëm i ftohti, por edhe ajri i nxehtë që vjen nga pajisjet ngrohëse.

Gjithashtu lëkura nuk ka aftësinë të prodhojë yndyrë sa duhet me kalimin e moshës për t’i mbajtur duart tuaja të buta. Një zgjidhje e shpejtë, por afatgjatë për këtë problem është të hidratoheni vazhdimisht, pasi e ndihmoni lëkurën të rigjenerohet më shpejt.

Gjithashtu përdorni një krem hidratues me veti qetësuese për lëkurën tuaj, të cilin mund ta gjeni në farmaci.

Si të mbani të hidratuar lëkurën në vjeshtë?

Thyerja e thonjve

Një në katër gra hasen me problemin e thyerjes së vazhdueshme të thonjve. Teksa plakeni, thonjtë si në duar, ashtu edhe te këmbët dobësohen duke ju krijuar probleme. Duke u thyer me shpesh e duke u zbutur sa herë që lani duart, enët apo pastroni diçka.

Një tjetër arsye e shfaqjes së këtij problem është edhe ekstremiteti i motit. Zgjidhja më e mirë për të parandaluar këtë problem është t’i mbaroni duart gjithnjë me doreza. Mbani larg kimikatet dhe gjatë darkës mund t’i trajtoni me pak vazelinë.

Çfarë këshillohet?
1-Evitoni ujin e ngrohtë
Kur temperaturat bien jashtë, një dush i ngrohtë është gjithçka për të cilën keni nevojë, por jo gjithnjë kjo është e rekomandueshme. Sipas ekspertëve, uji shumë i ngrohtë mund ta thajë lëkurën dhe t’i largojë yndyrën natyrale duke shkaktuar tharje.

2–Përdorni produkte delikate
Të jeni delikat me lëkurën në këtë periudhë është shumë e rëndësishme. Nuk mjafton vetëm hidratimi i mirë, por edhe vëmendja mbi çdo produkt tjetër që do të vendosni në lëkurë. Sigurohuni që larësi, tualeti apo çdo krem tjetër që do të të jetë pa parfum, organik e pa kimikate të shtuara.

3-Bëni trajtime për fytyrën
Trajtimet për lëkurën e sidomos atë të fytyrës janë shumë të rëndësishme kur stinët fillojnë e ndryshojnë. Mundohuni të përdorni shumë aloe vera, mjaltë apo trajtime të tjera qetësuese.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF