Kujdes nga shiu, mund të merrni një virus!

Gjthnjë edhe më shumë persona po sëmuren për shkak të një virusi që transmetohet nëpërmjet shiut, dhe ka si simptoma të përziera, të vjella dhe diarre. Virusi Eskerikia koli, është një bakter gastrointestinal që përhapet lehtë, dhe mund t’u rezistojë edhe antibiotikëve të fortë si penicilina, tetraciklina, amoksilina etj. Shumë jerëz që kanë marrë këtë virus kanë qenë në kontakt me shiun. Fillimisht shenjat kanë qenë të tilla si marrje mendsh, dhe më pas të përziera dhe të vjella ndërsa më vonë është shfaqur edhe diarrea. Eskerikia Koli, përpos të tjerave, mund të sjellë edhe infeksione të tjera të apartit urinar, meningjitin apo aneminë.No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.