Si të përgatisni një sallatë me karrota të pjekura

Karrota ka veti shumë të mira ushqyese , përmban vitaminën A, C dhe B6, kalium, bakër, acid folik, thiamine dhe magnez.

Për të përgatitur sallatën me karrota, mos hezitoni të përdorni erëza me karrotat e pjekura të prera në feta të trasha. Karrotat e pjekura marrin një shije të butë dhe të ëmbël kur përzihen me rigon, borzilok dhe me farat e susamit të thekur . Më pas i hidhet limon, vaj ulliri, kripë dhe piper.

Kuzhina turke i gatuan karrotat e prera në feta të trasha në një tigan, pastaj i përzjen me kos, hudhër, kopër, dhe kripë. Kosi është një përbërës shtesë shumë i mirë për ta bërë sa më speciale sallatën me karrota.

PËRBËRËSIT (për 4 persona)

– 1 kg karrota, feta diagonalisht të prera
– 200 gr rrush të thatë
– 3 qepë të grira imët
– 1 limon të grirë  imët
– ¾ lugë kanellë
– ½ lugë piper i kuq
– 50 ml  vaj ulliri

– ½ lugë kripë
– Salcë
– 2 lugë uthull

– Verë

– Oriz

– Fistikë

– 3 lugë fara susami

– Kos

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *