Kolonat më të bukura zanore, sipas “Sight & Sound”

Një nga elementët më të rëndësishëm të filmit, është padyshim dhe kolona zanore. Pjesë muzikore apo këngë të ndryshme, kanë mbetur në kujtesën tonë, në bazë të veprave kinematografike më të mira. Çdo dhjetë vjet, revista “Sight & Sound” realizon një sondazh, për të rinovuar listën e filmave me kolonën më të bukur zanore. Mbi 300 regjisorë bëhen pjesë e këtij votimi, duke dhënë opinionin e tyre si profesionistë. Por, cili është rezultati i sondazhit të fundit? Zbulojeni më poshtë.

1. “Tokyo Story” – Yasujiro Ozu (1953)

2. “2001: A Space Odyssey” – Stanley Kubrick (1968)

3. “Citizen Kane” – Orson Welles (1941)

4. “8 ½” – Federico Fellini (1963)

5. “Taxi Driver” – Martin Scorsese (1976)

6. “Apocalypse Now” – Francis Ford Coppola (1979)

7. “The Godfather” – Francis Ford Coppola (1972)

8. “Vertigo” – Alfred Hitchcock (1958)

9. “Mirror” – Andrei Tarkovsky (1974)

10. “Bicycle Thieves” – Vittorio De Sica (1949)

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *