10 pyetjet kyç në intervistën e punës në Google, që vunë në vështirësi edhe më inteligjentët!

Google është emri më i njohur për të gjithë përdoruesit e internetit, e tashmë kur nuk ia dijmë përgjigjen ndonjë pyetje në veçanti, drejtohemi në këtë motorr gjigant kërkimi. Nga ana tjetër, kompania e Google është ndër më të kërkuarat për punësim, ndërsa kushtet janë sa të vështira, aq dhe ideale. Aplikantëve iu duhet të tregojnë jo vetëm universitet ku kanë kryer studimet, por dhe rezultatet me të cilat kanë arritur vitin e fundit.

Por, kjo nuk është e gjitha. Google kishte përfshirë si pjesë të intervistës intervistës së punës pyetjet ‘ngacmuese’ për trurin, ose të paktën kështu i cilësonte stafi profesional i Google. Gjithçka vazhdonte njësoj, deri sa një nga të intervistuarit dërgoi një shënim në organet përkatëse të kompanisë, ku ankohej për këto ‘pyetje idiote’. Shumicën e tyre, Google i ndaloi, pasi iste e pamundur të logjikoje (të paktën në një kohë shumë të shkurtër), për të dhënë një përgjigje të denjë. Më poshtë do t’ju prezantojmë 10 pyetjet që vunë para vështirësisë edhe më inteligjentët:

  1. Sa topa golfi nxë në një autobuz shkolle?
  2. Sa shumë njerëz duhet të punësosh për të larë të gjithë xhamat e ndërtesave në Sietëll?
  3. Në një vend ku të gjithë njerëzit duan vetëm djem, nëse një familje lind vajzë, lindin fëmijë të tjerë deri sa të dalë djalë. Nëse del djalë, ndalojnë së bëri fëmijë. Sa është raporti mashkull-femër në një vend të tillë?
  4. Dizenjo një plan evakuimi për San Françiskon.
  5. Pse pusetat pajisen me kapak?
  6. Sa akordues pianosh ka në të gjithë botën?
  7. Sa herë gjatë ditës akrepat e orës bien sipër njëri-tjetrit?
  8. Shpjegoni kuptimin e termit ‘dead beef’.
  9. Një burrë shtyu makinën deri tek një hotel dhe humbi pasurinë. Çfarë ndodhi?
  10. Shpjegoi databazën nipit tetë vjeçar në vetëm tre fjali.

Previous ArticleNext Article

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *