Botohet versioni i ri i Kama Sutrës, tani i interpretuar nga një femër!

Libri më i vjetër i seksit, duke qenë se është botuar rreth 2000 vite më parë, është një libër krejtësisht kushtuar meshkujve, duke patur parasysh asokohe qëndrimi ishte patriarkal.

Një botim i ri i Kama Sutra-s për një audiencë moderne premton  jetë versioni i gjallë i imagjinuar i udhëzuesit të seksit  lashtë deri tani , dhe është i pari ilustrohet nga një grua. Libri i ri i Folio Society i “The Kama Sutra of Vatsyayana” kushton £ 395 për një nga 750 kopjet e kufizuara, dhe krijuara nga illustratorja Victo Ngai fituese e shumë çmimeve, banuese ne LA.

E njohur për ilustrimet e saj moderne përrallave, cilat janë shfaqur  kopertina librash tilla si mitologjia norvegjeze e Neil Gamain, ajo është illustratorja e parë femër interpreton tekstin e famshëm. Dorëshkrimi origjinal, i cili daton nga fundi i shekullit tretë, ishte kryesisht i përshtatur për një audiencë mashkullore, por Victo  beson se ajo ka sjellë një perspektivë re feministe librin 2,000-vjeçar. “Duke shqyrtuar pjesët tani retrospektivë, besoj se kam punuar mënyrë nënkuptuar nga perspektivafemër-centrike”; tha ajo për Femail.

Për shembull, shumë prej skenave janë krijuar një mënyrë i shikuesit këndvështrimin e grave, ndërsa shkrimi shpeshpasqyron qëndrimin patriarkal kohës tij”

Ajo shtoi se qëllimi i saj ishte ruante anën erotike librit por duke ruajtur edhe një ndjenjë hijeshie. ‘Kama Sutra esencën e saj është një udhërrëfyes për arritur karma mirëdashuri, kënaqësi sensuale – e cila është një nga katër qëllimet jetë‘, shpjegoi ajo.

Seksi zë një pjesë të madhe libër, por ka shumë tepër sesa vetëm pozicionet e marrëdhënieve seksuale, e kundërta me portretizimin e saj kulturat popullore.

Pra, vend krijimit ilustrimeve, haptazi seksuale, u rpoqa ecja vijë hollë për krijuar diçka ngacmuese, por zhytur mendime dhe elegante njëjtën kohë.

Çdo libër përmban edhe 25 interpretime zeza dhe bardha pozicioneve seksuale dhe një kopje nënshkruar një artisti portretizon një çift dashuruar mbyllur përqafimin e kofshëve.  Kamasutra konsiderohet gjerësisht si sanskriti i parë i shkruar për seksualitetin njerëzor.      

Libri origjinal, besohet jetë shkruar rreth 1.600 vjet parë, është i famshëm për këshillat praktike teknikave seksuale, por përmban gjithashtu këshilla për çështje tilla si të mbash një shtëpi dhe një bashkëshorte lumtur.

Për herë parë u përkthye gjuhën angleze 1883. 

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article