5 fakte që nuk i dinit për Christian Louboutin!

Christian Louboutin historia e këpucës me takë kuqe

Christian Louboutin, është një nga dizajnerët dashur. gjitha gratë i dashurojnë këpucët e tij famshme me shollë kuqe, sepse ai arriti t’i bëjë përsosura, duke gdhendur emrin industrinë e modës.

Egjiptian, jo francez

Christian Louboutin nuk është ndierë aq francez sa duhet. Ai ka ardhur jetë nga një raport i ëmës me një burrëegjiptian, fakt ky i cili e ka frymëzuar tej mase ndihet itërhequr nga kultura egjiptiane dhe bota e faraonëve, kanë ndikuar krijimet e tij.

Kopshtaria

Ai u largua nga shtëpia moshën 12 vjeçare. Fillimishtpunoi si kopshtar e dekorues, derisa spikati me talentin e tij, duke punuar fillimisht pranë shtëpive njohura modës, si Chanel dhe Yves Saint Laurent, e pas vendosi krijonte markën e tij.

Klientja e parë, një princeshë

Princesha Karolina e Monacos ishte klientja e tij e parë, e cila u dashurua menjëherë me këpucët e Louboutin. Pasi pa princeshën Diana, një foto ulur para Taj Mahal, Christian mendoi se ajo ishte lodhur nga takat, ndaj krijoi këpucët e sheshta.

Taka e kuqe

Louboutin leu pjesën e poshtme një këpuce stileto me manikyr për parë sesi ajo do dukej, por i pëlqeu aqshumë sa nga ai çast i realizoi gjitha këpucët me njështresë llaku kuqe. Por ama, ai nuk përdor për vetekurrë këpucë me njëjtën shollë.

Kusht, cilësia!

Kur e pyetën nëse do krijonte një linjë me çmim ulët, Louboutin deklaroi se kjo nuk është e negociueshme dhe do ofendonte emrin e tij. Kjo është arsyeja pse një palë Louboutins shiten mbi 500 dollarë, madje e njëjta formulë vlen dhe për çantat.

 

Previous ArticleNext Article