AMA ‘paralajmëron’ Top Channel: Shkelje në historinë e “Dua të të bëj të lumtur’

Autoriteti i Medias Audiovizive (AMA) i ka tërhequr vëmendje televizioni Top Channel lidhur me emisionin ‘Dua të të bëj të lumtur’, që transmetohet të shtunave në mbrëmje.

Insitucioni ka vërejtur shkeljen e bërë në një nga historitë e trajtuara në emisionin e së shtunës dhe më saktësisht në rastin e surprizës që Elida kërkoi t’i bëjë bashkëshortit të saj Arjanit, nisur nga reagimi masiv në rrjetet sociale por edhe nga reagimi i 36 organizatave të cilat punojnë për mbrojtjen dhe promovimin e të drejtave të njeriut, si dhe e të drejtave të vajzave dhe grave.

“Mënyra e trajtimit të historisë personale të Znj. E. justifikon dhe legjitimon ushtrimin e dhunës me bazë gjinore, duke u bërë faktor në riviktimizimin e vajzave e grave të dhunuara. Trajtimi jo i drejtë i këtij rasti abuzimi ka nxitur një valë të re komentesh, të cilat paragjykojnë gratë e dhunuara, duke justifikuar dhunën ndaj tyre. Kjo qasje përforcon stereotipet gjinore ku gratë perceptohen si të nënrenditura, si pronë dhe ku dhuna tolerohet apo justifikohet dhe vjen si pasojë e një “faji” të viktimës. Zonja E. i kërkonte falje bashkëshortit në emision për faktin që e kishte denoncuar në polici pas dhunës së ushtruar prej tij dhe kjo jepej në televizion me nota romantizmi”, shkruhet në letrën që AMA i ka drejtuar Top Channel.

Kështu AMA ka vendosur t’i tërheqë vëmendjen Top Channel, madje duke shkruar se në rat përsëritjeje të shkeljes do të nisë procedimin sipas ligjit.

 

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article