Është sallata e famshme e VIP-ve të Hollywood-it ideale për sezonin e nxehtë. Mund të përgatisni sa të doni dhe ta konsumoni gjatë gjithës duke e mbajtur në frigorifer.
Përbërësit
1 filxhan vaj ulliri
2 lugë lëng limoni
2 lugë uthull shampanjë
2 degëza trumzë
1 qepë e vogël, e grirë
spec jeshil djegës
kripë për shije
1 shalqi i vogël, pafarë
djathë feta
rukola
Përgatitja
Marrin shalqirin dhe e presim në feta të holla. Nëse ka fara, e pastrojmë dhe e vendosim në një pjatë. Më pas përgatisin salcën, duke hedhur në një enë lëngun e limonit, uthullën e shampanjës, kripë, gjethet e trumzës dhe specin djegës. E trazojmë derisa të krijohet një masë kremoze.
Më pas presim fetat e djathit ose mund t’i copëtojmë sipas dëshirës.
Shtrojmë në fillim fetat e shalqirit, vendosim sipër rukolën dhe fijet e holla të qepës, shtojmë djathin. Më pas i spërkasin me salcën e përgatitur. E lëmë në frigorifer për disa minuta të ftohet dhe e servirim të freskët.