Shkencëtarët bëjnë përllogaritjet: ja kur përfundon epidemia!!

Mes panikut që ka mbërthyer botën dhe masave ekstreme që kanë detyruar izolimin masiv të njerëzve në përmasa të cilat nuk ishin parë ndonjëherë, një prej pyetjeve që ngrenë të gjithë është: kur do të mbarojë epidemia? Sa do të na duhet të durojmë?

BBC thotë se në Britaninë e Madhe, nëse i referohemi komenteve të kryeministrit Boris Johnson, sëmundja mund të zgjasë 12 javë. Por shkencëtarët paralajmërojnë se nuk janë të pakta gjasat që ajo të mos zhduket fare edhe pas tre muajsh, sepse ekziston gjithmonë rreziku i rikthimit: një rast i ri të shfaqet, dhe gjërat nisin nga e para! Që virusi të zhduket plotësisht mund të duhet një kohë e gjatë, ndoshta vite.

 

Sipas tyre tre janë rrugët që bota të shpëtojë nga ky makth: Vaksinimi i popullatës; mundesia që një numër i mjaftueshëm njerëzish të krijojnë imunitet përmes infektimit ose ndryshimi i përhershëm i sjelljes në shoqëri!!

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article