Nutrition dhe shëndeti mendor gjatë periudhës kovidiane!

Secili nga ne mund të marrë këtë pauzë për të forcuar veten. Kaloni kohë në mbyllje me botën e jashtme për të gjetur lirinë e brendshme. Le ta marrim këtë periudhë si sfidë për të rimbushur puset pothuajse të zbrazëta të trupave, mendjeve dhe shpirtrave tanë. Për këtë, unë kam përvojë të flas.

Erëzat Medicinale
Këshillohet një dietë me bazë bimore, e përgatitur me erëza medicinale. Zgjedhja personale dhe nevojat ushqyese duhet të merren në konsideratë.
Hari elaichi (kardamom jeshil) është një burim i shtojcave që ndihmon në tretje, ul presionin e gjakut dhe qetëson IBS. Embëlsia e saj është e përshtatshme për ëmbëlsira dhe bukë.

Erëza tjetër e këshilluar është Jeera (cumin). Kjo erëz tokësore përdoret në receta të këndshme si supat dhe është një burim i mirë i fibrave, fosforit, kaliumit, bakrit, kalciumit, hekurit, magnezit dhe manganit. Studimet mbi cumin zbulojnë përfitime të mundshme shëndetësore në luftimin e diabetit, kolesterolit të lartë, sheqerit në gjak të lartë dhe varësisë nga droga. Lufton bakteret dhe parazitët, forcon sistemin tuaj imunitar, ndihmon në humbjen e peshës dhe vepron si një afrodiziak.
E fundit, por jo më pak e rëndësishme është pluhuri lal mirch (djegës i kuq). Eshtë një burim i vitaminës C, kaliumit dhe kapsaicinës. Ndihmon sistemin tuaj imunitar, shëndetin e zemrës dhe është mjaft i shijshëm për salmon. Erëzat medicinale janë si “spërkatja e pluhurit të zanave” mbi shëndetin tuaj. Ndërsa jeni duke përgatitur ushqimin tuaj, unë do t’ju sugjeroj të pini një koktej çaji me shafran të Indisë për imunitetin tuaj.

Vitaminat dhe Suplementet
Cilësia e suplementeve që merrni është thelbësore. Sa më i pastër shtesa, aq më shpejt do të gëzohen qelizat tuaja. Unë rekomandoj thelbësore të pastra. Kombinimi i fuqishëm i tyre imunitar- forcues i C i bufferuar, kuercetin, vitamina D3, vaj rigoni dhe zinku. Shtojcat thelbësore të pastra janë lëndë ushqyese, vitamina të nivelit mjekësor që nuk janë të shkrirë në nxehtësi dhe janë pa OMGJ. Ato janë 96% bio kundrejt 6% në markat mesatare.

 

Qetësia mendore
Tani le të biem në mendjen tuaj pak. Pa shqetësime, e di që të gjithë jemi të frikësuar. Mendja juaj ndoshta po ecën si një “spinning class”. Do t’ju them diçka plotësisht fuqizuese: Ne kemi një kontroll të plotë mbi mendimet tona. Do të mësoni se cilat mendime duhet të mbani dhe cilat mendime të largoni. Do të meditoni. Sinqerisht, nuk e kuptoj atë frikë! Ju keni shqetësime të mjaftueshme dhe të përpiqesh të ulesh në heshtje nuk është një prej tyre. Mendoni jashtë kutisë! Ka shumë instruktorë të kërcimit atje, të cilët janë të lumtur të na ofrojnë një klasë virtuale, imagjinoj. Trupat tanë do të na falënderojnë për lëvizjen. Truri ynë do të na falënderojë për sfidën e një aftësie të re. Perspektiva është aftësia që na nevojitet.

Njohuria më specifike që na nevojitet tani është udhëzimi në lidhje me shëndetin tonë. Shëndeti i mirë na pajis me mjete për të dalë në botën tonë dhe të bëjmë atë që ne bëjmë më së miri! Ne jemi secili një element integral i së tërës. Kjo njohuri duhet të na qetësojë shpirtin. Shpirtrat e qetë do të thotë një sistem imunitar i ngritur.

Bota duket më e vogël tani!
Shëndeti i mirë nuk përcaktohet vetëm nga duart e mjekësisë Lindore ose Perëndimore. Shëndeti i mirë është në njohjen dhe përdorimin e të dyjave. Dhe më e rëndësishmja, është në duart tuaja. Unë me gjithë zemër ju këshilloj që, kudo ku jetoni, të kërkoni atë që është përmendur gjerësisht si një praktikë e integruar mjekësore. Jo thjesht një mjek perëndimor që është në rregull me ju që të merrni akupunkturë diku tjetër. Ose një palestër me aftësi ushqyese për testimin e gjakut. Përkundrazi, një vend ku secili jo vetëm që konsiderohet, por ka aftësinë të zbatojë gjithçka nën një çati.

Me një mendje të shëndetshme, ne kemi fuqinë të kontrollojmë mendimet tona. Me një trup të shëndetshëm, ne kemi fuqinë të veprojmë mbi ta. Me një shpirt të shëndetshëm, ne kemi mundësinë të veprojmë me dinjitet.

Përshtatur nga BAZAR

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article