Lufta e blogeres me sëmundjen e rrallë:“ Mjekët më dhanë 7 muaj jetë, zgjohem e lumtur për cdo ditë që kaloj… “!

Influencuesja e njohur ruse Miroslava Duma ka folur për herë të parë për problemin e rrallë shëndetësor që ka; ajo zbuloi se vuan nga një sëmundje e mushkërive dhe tregoi se për pasojë, në fillim të vitit i thanë që kishte vetëm shtatë muaj jetë.

Në një postim në ‘Instagram’ , 34 vjecarja rrëfeu betejën që ndryshoi boten e saj, frikën e madhe që pati kur i thanë se kishte vetëm 7 muaj jetë, dhe dëshirën e jashtëzakonshme që e pushtoi për tu kapur fort prej saj.

 

View this post on Instagram

 

Earlier this year I was diagnosed with a rare lung disease, and given 7 months to live. It was crazy scary then, but looking back, I realise that the past few months of recovery were possibly the happiest months of my entire life. I suddenly stopped running the marathon and realized how much I love life, how beautiful our world is and how much I want to stay here. With the people I love. For the first time in my life, I saw the bright blue of the skies. And the beautiful green of the trees. As if I had lived on a different planet before. I wake up happy, just because I can spend one more day here. Not asking for more or trying to run faster. My entire life I was seeking approval and obsessing over “likes” both in the physical and virtual worlds, without realizing that I actually had to learn how to “like” myself first. Years of self criticism and doubt, stress, dieting, physically, mentally and emotionally pushing and pushing myself got my immune system to collapse and I had made myself fatally sick. I now realise that these past months were also the most creative months of my entire 34 years. Yet success to me today is not measured by external indicators anymore, but by what’s inside. It is measured by my own health, and the health of those I love. It is measured by how I choose to contribute to the world. For the past 2 years, the Universe caused me to experience a number of remarkably serendipitous events that sometimes felt surreal; like how a silly mistake, made by my lawyer, led me to an early diagnosis, and gave me a chance to live. I saw signs everywhere. As if someone was telling me: “don’t give up”. Today I continue to follow my big dream, and genuinely believe it can help save our planet. No matter what. And against all odds. One day I hope I’ll be able to tell you all about it. And most importantly: Thank you to all the wonderful people in my life, I love you with all my heart (and my lungs ?).

A post shared by Miroslava Duma (@miraduma) on

“Në fillim të këtij viti, u diagnostikova me një sëmundje të rrallë të mushkërive dhe më dhanë shtatë muaj jetë. Ishte një ndjenjë e frikshme atëherë, por teksa shoh mbrapa, e kuptoj se muajt e kaluar të rimëkëmbjes sime ishin ndoshta muajt më të lumtur të jetës sime. Ndalova prapritur dhe kuptova sa shumë e dua jetën, sa e bukur është bota jonë. Për herë të parë në jetën time, pashë blunë e shndritshme të qiellit dhe jeshilen e bukur të pemëve. Sikur kisha jetuar në një tjetër planet më parë. Zgjohem e lumtur, vetëm sepse mund të kaloj edhe një ditë. Zgjohem e lumtur sepse nuk kërkoj më shumë”, ka shkruar ajo.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article