Produktet e shëndetshme Radatz i gjeni në pikat Wienerwurstel Stand ose porositini online dhe ushqimi do të jetë në derën tuaj!

­Bordo ju këshillon në këtë situatë të porosisni ushqime të përgatitura me produktet e Radatz, shije Vieneze. Radatz ka fokus prodhimin e salciceve, sallameve dhe proshutave me cilësi të lartë. Në Austri këto produkte njihen si aset kulturor që përfaqëson kulturën Vieneze. Kushdo që është i uritur dhe kërkon ushqim të shpejtë, zgjidhja më e mirë është të blejë pranë Wurstel Stand në katër pika në Tiranë, afër Taiwan-it, në zonën e ish Bllokut, në Stacionin e Trenit dhe pranë Gardës ose të porosisë online ushqim të shpejtë dhe ajo do të sillet në shtëpinë tuaj me shërbimin tonë taxi.

Kontaktoni në numrin e telefonit 0686000665 referuar në instagramin wienerwurst_albania dhe porosia do të jetë në derën tuaj! Radatz ka disa lloje të sallameve si Bratwustel, Debreziner, Leberkase, Frankfurter dhe Kasekrainer. Këto produkte janë pa gluten dhe natyrale.Ato shoqërohen me salca të ndryshme që të arrihet një shije sa më e mirë.

Bratwürstel
Një nga produktet e Radatz është Bratwürstel. Ky sallam përmban cilësinë më të mirë të mishit dhe proshutës. Krahasuar me produktet e sallameve të tjera, Bratwürstel nuk janë të tymosura, prandaj ata mbajnë aromën e plotë të mishit dhe erëzave. Ka disa lloje Bratwürstel, ai origjinal në madhësi të ndryshme dhe në sezone të caktuara ofrohet sallami pikant me erëza si chilli, kerri apo fara kungulli, me djathe feta apo me erëza italiane dhe mish viçi. Mund të përgatitet në tigan ose në zgarë dhe është e rëndësishme që të marrë një kore të thekruar për të patur një shije sa më të mirë. Pa gluten dhe laktozë.


Debreziner dhe Spicy Debreziner
Debreziner është një suxhuk i tymosur i cili përmban mish viçi dhe ka një ëmbëlsi fisnike. Ky suxhuk me ndikim hungarez vlerësohet për gjatësinë dhe madhësinë e tij si dhe ngjyrën karakteristike , nga e cila mund të nënkuptohet dhe shija e saj karakteristike, me përbërës paprikat. Spicy Debreziner, me chilli të nxehtë shton ëmbëlsinë fisnike të paprikës. Përveç që shërbehet me mustardë dhe bukë,Debreziner shpesh përdoret për gatime tradicionale Hungareze në rastin e festave të fundvitit të quajtur “Goulash”. Pa gluten dhe laktozë.


Leberkäse & Käseleberkäse
Leberkäse është një specialitet i mishit tradicional në Austri, Gjermaninë Jugore dhe Zvicër. Leberkäse përbëhet nga mish viçi me cilësi të lart. Bazuar në një recetë të veçantë ajo do të përzihet me erëza të ndryshme. Ajo duhet pjekur në furrë derisa sipërfaqja e saj të formojë një kore të freskët. Leberkäse mund ta gjeni në versionin origjinal ose të mbushur me kube të vogla Djathë Emmentaler. Në Austri është ky produkt njihet si ushqim i shpejtë shumë i famshëm, i cili shërbehet i prerë në feta të trasha me bukë duke e shërbyer të ngrohtë. Leberkäse është i lirë gluten dhe laktozë, ndërsa Käseleberkäse është pa gluten.


Frankfurter
Frankfurter njihet veçanërisht në Vjenë. Frankfurter u shpik në 1805 në Vjenë, nga një kasap i lindur në Frankfurt, Johann Lahner. Frankfurter është i përbërë nga mish viçi të zgjedhur me kujdes dhe me cilësi të lartë. Pa gluten dhe lactose. Përgatitet duke vendosur suxhukun në ujë të nxehtë (80-90 ° C), uji duhet të jetë pak i kripur. Për 15 minuta është gati. Rekomandohet nga Radatz, Frankfurter të shoqërohet me buke dhe mustardë vieneze.


Käsekrainer
Käsekrainer është një sallam i bërë nga mishi, pak i tymosur, i trashë, i cili është kombinuar me kube të vogla të djathit Emmentaler. Nëse përgatitet siç duhet, Käsekrainer është një përzierje e suksesshme e aromës dhe shijes së mishit dhe djathit të shkrirë, e cila krijon një kore të hollë të thekruar në sipërfaqen e sallamit gjatë procesit të tiganisjes. Që kjo të ndodhë, sallami duhet të jetë pjekur siç duhet. Ditët festive të Käsekrainer janë në fund të prillit çdo vit, ku festohet zakonisht nga data 26 deri ne 30 prill.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article