“Bota është shëruar nga ngjarjet shkatërruese më parë”, Bill Gates: Do të jetë më e fortë se më parë

Bill Gates dhe Melinda Gates të premten publikuan një fjalim që e mbajtën para studentëve të diplomuar, ceremonia e të cilëve u anulua si pasojë e COVID-19.

“Pra, çfarë do të thotë e gjithë kjo për kapitullin tjetër të jetës suaj? Si anëtar i komunitetit tonë global, veprimet tuaja mund të kenë një ndikim global. Cilatdo qofshin qëllimet tuaja profesionale, kudo ku jetoni, kushdo që të jeni, ka mënyra, të mëdha dhe të vogla, që ju të mund të merrni pjesë në bërjen e botës më të mirë për të gjithë”, shkruajnë ata.

“Me kaq shumë gjëra për t’u shqetësuar – nga shëndeti juaj te familja juaj deri në atë që do të thotë tregu i punës për aftësinë tuaj për të shlyer kreditë tuaja – është e kuptueshme që mund t’i bëni pyetjen vetes në lidhje me rolin tuaj në përmirësimin e botë”, shkruajnë ata.

Prapëseprapë, ata ofruan një shikim të optimizmit, duke thënë se bota është shëruar nga ngjarjet shkatërruese më parë. “Ky përparim nuk ndodhi rastësisht. Ishte rezultat i një angazhim të madh nga të gjithë”.

“Për ju që diplomuat tani, këto nuk janë kohëra të lehta. Por ne do t’i kapërcejmë ato. Dhe me udhëheqjen tuaj, bota do të jetë më e fortë se më parë”, përfundon fjalimi.

 

Lapsi.al

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article