Në këtë vend nuk shkoni dot me pushime, i mbylli kufijtë me Shqipërinë!

Shtimi i ndjeshëm i rasteve me Covid 19 në vendin tone dhe rëndimi i bilancit të jetëve të humbura, ka bërë që Mali i Zi të vendosë mbylljen e kufirit me Shqipërinë. Autoritetet malaeze e kishin vënë si rregull që të mos pranojnë të ardhur nga vendet që e kalojnë shifrën 25 të infektuar për 100.000 banorë. Nga vendi në territorin malazes do të lejohen vetëm ata persona që paraqesin në kufi dokumentin e testimit negativ ndaj COVID-19, i cili nuk duhet të jetë më i vjetër se 48 orë.

Nga ky kufizim përjashtohen udhëtarët që kanë një funksion/nevojë thelbësore, si:

  • profesionistët shëndetësorë, kërkuesit mjekësorë;
  • personeli i angazhuar me transportin e mallrave dhe çdo personel tjetër transporti;
  • diplomatët, stafi i organizatave ndërkombëtare, personeli ushtarak dhe punonjës të ndihmës humanitare gjatë ushtrimit të funksioneve të tyre;
  • kategori të veçanta pasagjerësh në tranzit;
  • personat që kanë nevojë për mbrojtje ndërkombëtare në Malin e Zi, ose për arsye të tjera humanitare.

Kjo masë do të fillojë të zbatohet prej mesnatës së të dielës, 21 qershor 2020.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article