Një shtëpiake si Coco Chanel!

Skulptura hindu, një dhuratë ikonë e lashtë ortodokse nga Igor Stravinsky, një dorë e artë e gdhendur për të nga Alberto Giacometti dhe një kërcell gruri i pikturuar nga Salvador Dalí.

Apartamenti i Gabrielle Chanel në 31 Rue Cambon është një dhomë arti dhe mrekulli e stilit barok.

Të qenit Coco Chanel nënkuptonte një ideal estetik, e sigurisht ky rregull ndiqej edhe në përditshmërinë e saj, të cilën Chanel e shndërroi në një kryevepër. Çfarë vishte ikona e stilit francez në shtëpi?

Një palë pandofla të ngrohta? Pizhama pambuku të rehatshme? Apo një fustan praktik? Absolutisht jo!

Imazhi i saj nuk mund t’ja lejonte kurrsesi vetes që të rehatohej, edhe brenda aprtamentit me veshje të rëndomta, dhe për habinë e askujt, Coco Chanel nuk i hiqte kurrë perlat nga qafa, kostumet elegante, pizhamet prej sateni, apo këpucët me taka, edhe kur në apartament ishte krejt e vetme.


Në figurën e Gabrielle Chanel, koncepti i rehatisë merte një kuptim krejt të ri dhe të papritur; rehatia nuk është sinonim me ndjesinë fizike, ndaj për të komoditeti nuk përkthehej aspak me një palë pizhame pambuku të rehatshme…

easy dinner ideas
Previous Article