Pesë përfitime shëndetësore që merr trupi kur qeshim shumë!

Sa herë qeshim fort, menjëherë fillojmë të ndjehemi ndryshe dhe në një mënyrë të çuditshme, ndërsa fytyra dhe muskujt tanë fillojnë të tkurren, është si diçka që ngjitet brenda mendjes sonë. Të gjitha këto janë shenja që trupi ka filluar të marrë përfitime shëndetësore, madje edhe më shumë sesa mund ta kishit menduar.

Dhe në fakt 5 përfitime shumë të rëndësishme shëndetësore merr trupi ynë sa herë qeshim me shpirt!

Digjen kalori

Kjo nuk do të thotë se mjafton të qeshni përpara një hamburgeri dhe kaloritë e marra do të ikin si me magji. Si ccdo aktivitet dhe e qeshura do t’ju ndihmojë të humbni më shumë peshë, ndoshta madje do t’ju ndihmojë të arrini më shpejt qëllimin tuaj. E qeshura aktivizon shumë organe të ndryshme. Një nga ato organe janë muskujt tuaj – ata fillojnë të relaksohen. Plus, ndërsa ju qeshni, muskujt e barkut fillojnë të zgjerohen dhe tkurren, gjë që është shumë e ngjashme me atë kur jeni duke ushtruar dhe stomaku juaj fillon të ndjehet i lënduar më pas.

Ulet niveli i stresit

Një e qeshur e madhe do të lehtësojë stresin tuaj në çast. Gjatë procesit, rrahjet e zemrës suaj gjithashtu do të rriten dhe më pas do të ulen. Rezultati;  ju do të ndiheni të relaksuar dhe nivelet e stresit do të jenë më të ulëta. E qeshura çliron kimikatet e ndjeshme që janë përgjegjëse për gjendjen tonë të mirë. Kjo do të thotë që pas një të qeshuri të mirë do të ndiheni mirë në përgjithësi.

Ulet presioni i gjakut

Të qeshësh mirë mund të ndihmojë enët e gjakut dhe të rrisë rrjedhën e gjakut. Kjo mund të ju mbrojë nga problemet e zemrës dhe sulmet në zemër. Përveç kësaj, hulumtimet kanë treguar se, në disa njerëz, e qeshura mund të ulë presionin e gjakut.

Marrim frymë më mirë

Ne e dimë që oksigjeni është shumë i rëndësishëm që trupat tanë të punojnë si duhet. Frymëmarrjet e thella mund të na japin një sasi të mirë oksigjeni, dhe një mënyrë interesante për ta bërë këtë është përmes të qeshurit. Kur qeshim mushkëritë tona hapen dhe mund të marrim frymë më gjatë për të siguruar gjakun tonë me oksigjenin që i nevojitet.

Do të jeni më rezistent ndaj dhimbjeve 

Nëse keni dhimbje, përpiquni ta qeshni. E qeshura çliron qetësuesit natyral të trupit dhe ne mund të ndihemi shumë më mirë më pas. Këtu hurmoni i gjendjes së mirë luan një rol të rëndësishëm sepse ju ndihmon të përballoni jo vetëm dhimbjen mendore por edhe atë fizike.

 

Previous ArticleNext Article