Motrat japoneze u certifikuan si binjaket më të vjetra në botë, 107 vjeç!

Motrat Umeno Sumiyama dhe Koume Kodama kanë thyer rekordin duke u bërë binjaket më të vjetra identike të gjalla në botë.

Motrat, të dyja të përshkruara si njerëz të shoqërueshëm, kanë lindur më 5 nëntor 1913 në Shodoshima,Japoni.  Ata morën certifikatat e tyre zyrtare si binjaket më jetëgjata.

Në Japoni, jetëgjatësia është më e larta në botë, dhe njerëzit e moshuar kërkojnë respekt të konsiderueshëm.  Personi më i vjetër i gjallë i regjistruar, sipas Guinness, është gruaja 118-vjeçare japoneze Kane Tanaka.

Previous ArticleNext Article