KreuCelebrity

Shqipëria në prag epidemie gripi/ 15 mijë raste me infeksione respiratore për shkak të komplikacioneve serioze!

Shqipëria në prag epidemie gripi/ 15 mijë raste me infeksione

Shqipëria ka hyrë në prag epidemie për sa i përket infeksioneve respiratorë. Në institutin e shëndetit publik raportohen mbi 15 raste në javë .Dhe kjo është shifra e për javën e dytë të vitit ndërkohe që kurba e infektimeve është në ngjitje pasi në vendin tonë janë duke qarkulluar virusi i gripi dy A h1 N1 dhe Ah2 n3 virusi i covid dhe viroza të shumta të cilët kanë rritur ngarkesën në spitalet e vendit si infektiv, ish sanatorium dhe shërbimin pediatrik, thote TCH. Nga jave në jave numri i të infektuarve po rritet me 2000 raste ndërkohë që ka më shumë të prekur pasi ka shumë qytetarë që nuk shkojnë tek mjeku.

Kurba kete vit e infektimeve rezulton ne rritje. Tek infektimet, vend të rëndësishëm zënë fëmijët e vegjël 0 deri 4 vjeç duke vijuar 5 deri 14 vjeç.

Ndërsa pyetet të cilët rezultojnë më të prekura Gjirokastër , Gramsh Fier Tiranë Durrës Elbasan kjo në varësi dhe kush ka raportuar .Edhe pse ka ngarkesë të shtuar në spital mjekët thonë se nuk ka vend për panik por për kujdes të shtuar.

Përveçse në spital situata gripale në vend ka nisur të reflektohet me mungesa nëpër shkolla zyrat e punës ndërkohë që këshillohet të përdorte maska dhe të evitohen ambientet me grumbullime.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF