Camerun Diaz e cila prej disa kohësh ka lancuar linjën e saj të verërave ka bërë publike recetën e pjatës së saj të preferuar. Bëhet fjalë për spageti me krem kërpudhash për të cilat aktorja e famshme ka sekretet e saj të përgatitjes.
Spageti me krem kërpudhash
Përbërësit:
2 lugë vaj ulliri
1 kg kërpudha të përziera
2 lugë gjalpë të kripur ose të pakripur sipas dëshirës tuaj
2 thelpinj hudhër, të prera përafërsisht
1 kg spageti
2 qepe të mesme, të prera në feta të gjata, ose ¼ qepë e kuqe, të prera në copa të gjata
½ filxhan krem pana
1 limon, i prerë në copa
¼ filxhan djathë parmixhano, i grirë, plus pak më shumë për servirje
Kripë
Një grusht majdanoz me gjethe, i hequr nga kërcelli dhe i grirë imët
Përgatitja
Merrni një tenxhere të madhe me ujë të ziejë, duke shtuar 2 lugë gjelle kripë. Nëse uji shuhet pas shtimit të kripës, prisni që ai të kthehet në një valë. Ndërkohë, ngrohni 1 lugë gjelle vaj ulliri në një tigan të madh në nxehtësi mesatare në të lartë. Shtoni kërpudhat dhe gatuajini derisa të fillojnë të marrin ngjyrë kafe dhe pothuajse të freskëta. Ulni nxehtësinë në mesatare. Shtyjmë kërpudhat në buzë të tiganit, duke krijuar një hapje në qendër. Shtoni 1 lugë gjelle gjalpë në këtë rreth të hapur në qendër të tiganit. Ndërsa gjalpi po shkrihet, hidhni hudhrën e copëtuar direkt mbi gjalpë dhe lëreni të skuqet. Lëreni hudhrën të bëhet aromatike, por jo të digjet. Mos harroni se hunda juaj e di gjithmonë! Filloni të hidhni kërpudhat dhe hudhrat së bashku, duke shtuar një majë kripë ndërsa përzieni. Hiqni kërpudhat dhe hudhrat nga tigani dhe lërini mënjanë në një tas.
Shtoni makaronat në ujin e vluar dhe vendosni një kohëmatës për 2 minuta më pak se sa kërkojnë udhëzimet e paketimit. Ne duam që makaronat të jenë pak al dente. Gjithashtu ruani rreth një filxhan ujë makaronash në fund të kohës së gatimit të tyre.
Në të njëjtën tigan mbi nxehtësinë mesatare në të lartë, shtoni një lugë tjetër vaj ulliri. Pasi vaji të jetë nxehur, shtoni qepët. Është e domosdoshme të mos i shtoni ato përpara se vaji të jetë i nxehtë kjo mund t'i bëjë ato të lagura. Gatuani derisa të jenë të tejdukshme. Ndërkohë hidhni kërpudhat dhe hudhrat në tigan dhe përziejini së bashku. Ulni zjarrin në të ulët dhe ziejini.
Pasi t'i keni kulluar makaronat hidhini në tiganin me kërpudha ose vendosini përsëri makaronat në tenxheren ku i keni gatuar, në varësi të madhësisë së tiganit tuaj. Shtoni kremin pana, djathin parmixhano dhe ½ filxhan me ujë të makaronave, duke hedhur së bashku kërpudhat dhe kremin.
E fundit, por jo padyshim jo më e rëndësishmja, prekja përfundimtare e Camerun Diaz.
Spërkatni pak limon të shtrydhur mbi makarona dhe salcë.
Ju bëftë mirë!