OBSH-ja rekomandon dy ilaçe të reja për trajtimin e Covid-19!

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka rekomanduar dy ilaçe të reja për trajtimin e Covid-19.

Bëhet fjalë për dy “baricitinib”, i cili rekomandohet për pacientët me raste të rënda, ndërsa “sotrovimab”, një ilaç me antitrupa për rastet e lehta.

“Se sa jetë do të shpëtojnë këto ilaçe varet nga fakti se sa të disponueshme dhe të përballueshme do të jenë”, thekson OBSH-ja ndër të tjera në deklaratë.

Universiteti Johns Hopkins raportoi deri më tani janë regjistruar 320.5 milionë infeksione globale me Covid-19 dhe mbi 5 milionë vdekje.

easy dinner ideas
Previous ArticleNext Article