KreuCelebrity

Taylor Swift zyrtarisht miliardere, i bashkohet listës së më të pasurve në botë!

Taylor Swift zyrtarisht miliardere, i bashkohet listës së më

Taylor Swift është zyrtarisht miliardere. Artistja ka hyrë për herë të parë në listën e miliarderëve të Forbes në botë me 1.1 miliardë dollarë, së bashku me Sam Altman, krijuesin e chatbotit të AI ChatGPT me 1 miliard dollarë.

Taylor Swift, e cila u bë miliardere në fund të vitit të kaluar, u përfshi në listën vjetore të miliarderëve të Forbes për herë të parë të martën, duke u bashkuar me 13 të famshëm të tjerë, të cilët kanë një vlerë neto të vlerësuar kolektive prej 31 miliardë dollarësh.

Swift u bë miliardere në tetor kryesisht për shkak të turneut të saj të thyerjes së rekordeve Eras, i cili u bë turneu i parë në histori që fitoi më shumë se 1 miliard dollarë.

Taylor Swift zyrtarisht miliardere, i bashkohet listës së më

Turneu Eras fitoi rreth 1.04 miliardë dollarë vetëm nga 60 shfaqjet e tij të para, sipas vlerësimeve të Pollstar, dhe turneu i Swift ka planifikuar data në Evropë dhe Amerikën e Veriut deri në vitin 2024.

Me arritjen e saj në tetor, Swift iu bashkua katër muzikantëve të tjerë miliarderë - Jay-Z, Rihanna dhe Jimmy Buffet. Ajo është muzikantja e parë që u bë miliardere vetëm në bazë të këngëve dhe performancave të saj.

Forbes vlerësoi në tetor se rreth 500 milionë dollarë nga pasuria e saj ishin para nga honoraret e muzikës dhe turnetë, 500 milionë të tjera ishin nga rritja e vlerës së katalogut të saj muzikor, dhe 125 milionë dollarë nga pasuria e paluajtshme.

 

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF