KreuStil Jetese

Facebook dhe Messenger do të kodojnë mesazhet automatikisht!

Facebook dhe Messenger do të kodojnë mesazhet automatikisht!

Të gjitha bisedat në Facebook dhe Messenger do të kodohen automatikisht. Mesazhet dhe thirrjet e mbrojtura nga enkriptimi nga skaji në fund (E2EE) mund të lexohen vetëm nga dërguesi dhe marrësi.

Ka qenë e mundur të zgjedhësh mesazhet e koduara për vite, por tani do të bëhet pozicioni i paracaktuar. Kritikët, përfshirë policinë dhe qeverinë e Mbretërisë së Bashkuar, kanë pohuar se shpërndarja do ta bëjë më të vështirë zbulimin e abuzimit seksual të fëmijëve në platformë.

Facebook dhe Messenger do të kodojnë mesazhet automatikisht!

Mbrojtja nënkuptonte se askush, përfshirë Metën, nuk mund të shihte se çfarë dërgohet ose thuhet, ‘përveç nëse vendosni të raportoni një mesazh tek ne’, ka thënë Loredana Crisan, drejtuese e Messenger në një postim.

Firma gjithashtu njoftoi të mërkurën se do të shtonte një sërë veçorish të reja, duke përfshirë aftësinë për të redaktuar mesazhet deri në 15 minuta pasi ato të jenë dërguar.

Ndryshimet do të duhen disa muaj për t’u zbatuar plotësisht, tha kompania.

Bordo
Shtator - No.63

SHKARKO VERSIONIN PDF