KreuCelebrity

Spanjë: Kompanitë e duhanit duhet të paguajnë për pastrimin e bishtave të cigareve!

Miliona bishta cigaresh hidhen çdo vit nëpër rrugët dhe plazhet e Spanjës dhe çlirojnë mbetje toksike për asgjësimin e të cilave nevojiten dekada të tëra.

Qeveria spanjolle ka vendosur tani rregulla të reja për mbrojen mjedisore, sipas të cilave kompanitë që përpunojnë duhan dhe prodhojnë cigare do të duhet të paguajnë faturën për pastrimin e bishtave të cigareve.

Rregullat hynë në fuqi këtë javë, por mbetet e paqartë se si do të zbatohen dhe nëse kompanitë mund t’i kalojnë kostot te konsumatorët.

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF