E keni pyetur ndonjëherë veten çfarë procesi kalon cognac-u,deri në produktin final? ?
Këtu po ju tregojmë hap pas hapi adhuruesve të cognac-ut, procesin e bërjes së tij në kantinën Lhreaud @lheraud_cognac
Hapi i parë : Vera vihen në valë në bojler.
Hapi i dytë : Qafa e mjelmës. Avujt e alkoolit e liruara kalojnë në “qafën e mjelmës”.
Hapi i tretë : Ngrohja e verës . Ky është një proces opsional, por ato përdoren tradicionalisht për të ngrohur paraprakisht verën në pritje të distilimit.
Hapi i katert: Ftohësi (spiralja). Avujt e alkoolit mbërrijnë në spirale.
Hapi i pestë : Në kontakt me ujin e ftohtë, avujt gradualisht kthehen në lëng. Ky lëng paksa i turbullt, që përmban 27 deri në 32 gradë alkool, futet në kazan për një distilim të dytë.
Hapi i fundit : Gjatë distilimit të dytë hidhen litrat e parë të distilimit të përftuar, shumë i pasur me alkool.Ky lëng i qartë i cili përfitohet, do të bëhet më pas Cognac.
Burimi: LMComercial














Horoskopi ditor, e hënë 16 janar 2023



Horoskopi ditor, e diel 15 janar 2023.


