Vjeshta sjell shije të pasura dhe produkte të freskëta, ideale për të përgatitur ëmbëlsira që lidhen me këtë stinë. Disa sugjerime për ëmbëlsira që mund të gatuash tani janë:
Tartë me mollë dhe kanellë – Mollët janë simbol i vjeshtës dhe, të kombinuara me kanellën, krijojnë një aromë dhe shije ngushëlluese.
Kek me kungull – Kungulli është një tjetër produkt i stinës së vjeshtës. Kekët me kungull janë të butë dhe kanë një aromë të lehtë të erëzave si kanella dhe karafili.
-
Adrola Dushi shfaqet krah A$AP Rocky në eventin e rëndësishëm të Puma!
28 Shtator, 11:16
Strudel me dardhë dhe arra – Kombinimi i dardhës së ëmbël me arrat krokante dhe një kore të artë është i përkryer për një ëmbëlsirë tradicionale të vjeshtës.
Torta me kumbulla dhe vanilje – Kumbullat, një frut i mrekullueshëm i vjeshtës, sjellin një freski dhe ëmbëlsi delikate në tortë.
-
Ekskluzive/ Luana Vjollca nuk e lë Klanin! Me ç’program?
27 Shtator, 12:50
Muffins me mollë dhe erëza – Të lehta për t'u përgatitur, këto muffins kombinojnë mollën dhe erëzat si kanella dhe arrëmyshku, duke krijuar një shije të ngrohtë.
Panna cotta me karamel dhe mollë të karamelizuara – Një ëmbëlsirë italiane e lehtë dhe kremoze, e cila bëhet edhe më e veçantë me mollët e freskëta të stinës dhe një shtresë karamel të artë.
Këto ëmbëlsira do të përshtaten në mënyrë të përsosur me atmosferën e freskët dhe të ngrohtë të vjeshtës