Është një ndër ëmbëlsirat më ‘fancy’ së fundmi që krahas shijes, paraqitja elegante e tortës Cipriani, e kthen këtë copëz parajse në një vepër të vogël arti. Nëse ende nuk e keni provuar, mjafton të kujtoni pastat dhe tortat me kremin me vezë që kemi patur dikur në Shqipëri, pasi shija e Cipriani është shumë e ngjashme me to, ndonëse ka lindur në Venecia. Për të mësuar më shumë rreth origjinës, recetes dhe mënyrës si ka lindur kjo ëmbëlsirë ne pyetëm Alketa Zyfi, drejtuesen e një prej pastiçerive më të njohura në Shqipëri, Yogurteria. Zyfi na tregoi se vendimin për ta sjellë në Shqipëri tortën ikonike lindi pas një udhëtimi në Venecia.
“Tortën Cipriani për herë të parë unë e kam provuar në një udhëtim timin në Venecia. Në lokalin e parë ku është hapur gjithë brandi Cipriani që sot gjendet në të gjithë qytetet më të rëndësishme të botës. Harry’s Bar themeluar nga Giuseppe Cipriani, është një bar i vogël në Venecia dhe e parë nga jasht nuk ta mbush mendjen për madhështinë e brandit dhe cilësinë e produkteve që ka. Mua më ka ngelur në mendje nga ai kujtim dhe në momentin që vendosëm tek Yogurteria të fusim linjën e pastiçerisë në 2019 për të bërë dhe diversitikimin e produkteve, tortën e parë që kemi propozuar ka qenë Cipriani. Në fillim me emrin torta e gjyshes, torta de la nona, pastaj duke qenë se ajo ishte origjinal si receta e Ciprianit në Venecia, menduam që t’i vinim emrin e themeluesit, siç e ka edhe në vendet e tjera”: tregon Alketa për Bordo.
Për të mësuar më shumë rreth kësaj ëmbëlsire ndiqni videon e plotë.


Ja pse duhet të pini çaj jeshil para gjumit!




Shenjat që tymi i cigares lë në fytyrën tuaj!

Ushqimet që duhen shmangur kur jeni me grip!



“Më kujto”, një thirrje për dashurinë e harruar!

Çfarë duhet të bëni në një ditë me shi?






Si të mbrohemi nga virusi i gripit sezonal?


