KreuStil Jetese

10 qytetet që duhen vizituar në vjeshtë!

Adhuruesit e vjeshtës e dinë mirë se është një stinë magjike. Por ku të shkoni për të shijuar plotësisht ngjyrat dhe temperaturat e vjeshtës? Premier Inn, një eksperiment "shkencor", për të zbuluar se cilat janë qytetet më të bukura për t'u vizituar në vjeshtë, për t'u zhytur në shijet, tonet dhe aromat e stinës, gjetheve, kungujve dhe gështenjave.

10 qytetet që duhen vizituar në vjeshtë!

Për të zbuluar, ai zgjodhi 60 qytete në të gjithë Evropën, Britaninë e Madhe, SHBA, Australi, Zelandën e Re, Afrikë, Amerikën e Jugut, Azinë dhe Lindjen e Mesme dhe iu tregoi imazhet e tyre të vjeshtës 30 pjesëmarrësve në studim.

10 qytetet që duhen vizituar në vjeshtë!

Secili prej tyre thjesht shikonte fotot e versionit vjeshtor të këtyre 60 qyteteve, ndërsa softueri monitoronte lëvizjen e syve të tyre dhe regjistronte, në sekonda, kohën e kaluar për çdo imazh.

10 qytetet që duhen vizituar në vjeshtë!

Në këtë mënyrë, u krijua një renditje që zbulon se cilat qytete ia vlen të vizitohen në vjeshtë, sepse japin më të mirën në këtë stinë!

Dhe në bazë të këtij studimi rezulton se qytetet më të bukura për t'u parë në vjeshtë në botë, janë:

1. Bath, MB

2. Çikago, SHBA

3. Cape Town, Afrika e Jugut

4. Boston, SHBA

5. Firence, Itali

5. Lubjanë, Slloveni

7. Romë, Itali

8. Tokio, Japoni

9. Stamboll, Turqi

10. Mynih, Gjermani

 

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF