KreuStil Jetese

Google paralajmëron përdoruesit!

Google paralajmëron përdoruesit!

Përdoruesit e GOOGLE janë paralajmëruar që të mos injorojnë kurrë sinjalizimet e rëndësishme të sigurisë që synojnë t'i mbajnë llogaritë e tyre të sigurta. Këto sinjalizime ndihmojnë në parandalimin e përdorimit dhe abuzimit të llogarisë suaj nga persona të tjerë, thekson gjigandi i teknologjisë në faqen e tij të internetit.

Për të ndihmuar në ruajtjen e llogarisë tuaj të sigurt, Google rekomandon t'u përgjigjeni menjëherë këtyre sinjalizimeve të sigurisë.  Google do t'i dërgojë një përdoruesi një alarm sigurie vetëm në tre skenarë specifikë.

E para është kur zbulon veprime të rëndësishme në llogarinë tuaj të Google - si p.sh. nëse dikush identifikohet në një pajisje të re. E dyta është nëse zbulon aktivitet të dyshimtë në llogarinë tuaj, si për shembull nëse dërgohen një numër i madh emailesh.

Së treti, Google mund të dërgojë një alarm nëse bllokon dikë që të ndërmarrë një veprim të rëndësishëm, të tillë si shikimi i fjalëkalimeve të ruajtura. Kur kjo të ndodhë, Google u kërkon përdoruesve të rishikojnë alarmin dhe më pas të ndërmarrin veprime.

Është e rëndësishme të ndiqni udhëzimet në alarmin e sigurisë për të rishikuar aktivitetin në llogarinë suaj. Injorimi i një sinjalizimi mund të lejojë dikë të hyjë në llogarinë tuaj dhe më pas te të dhënat tuaja.

Google paralajmëron përdoruesit!

Në alarmin e sigurisë, shikoni detajet e identifikimit si lloji i pajisjes, koha dhe vendndodhja. Nëse ky aktivitet nuk duket i njohur, atëherë zgjidhni "Jo, siguro llogarinë".

Ndiqni udhëzimet në ekran për të siguruar llogarinë tuaj. Kjo mund t'ju kërkojë të ndryshoni fjalëkalimin tuaj.

 

 

 

Bordo No.64
Nëntor 2023

SHKARKO VERSIONIN PDF